Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 17 Temmuz 2014, Perşembe 09:59:42 tarihinde eklendi. 425 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ekmek ve pasta karşılaşması - Ertan Bayer

Ekmek ve pasta karşılaşması

Türkiye’de olduğu gibi dünyada da en büyük mücadele ekmeğini helal yoldan kazananlarla, ekmek yerine pasta yemek için gerekirse herkesin hakkını yemeyi göze almış olanların mücadelesidir. Türkiye’de bu mücadele ise AKP döneminde iyice ortaya çıkmıştır.

 2011 yılına kadar gerçek yüzünü ortaya çıkarmayan AKP, 2011’den sonra da gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Nitekim, insanların kaç çocuk doğuracağına, hangi saatte içki içeceğine,  oruç tutup tutmayacağına kısaca hayatına karışılmaya başlanmış, Hidro Elektrik Santralleri ihalesinden kara para kazanmak için doğa katledilmiştir.

Üstelik iktidar partisinin Cumhurbaşkanı adayı  yaptığı yanlışlar ortaya çıkmaya başlayınca, sesini daha çok yükseltmiş, halkının üzerine polis salıp “Sen yanlış yapıyorsun” diyeni öldürtmekten çekinmemiştir.

Şimdi yapılan tüm bu yanlışlar nedeniyle yargılanmamak için kurutuluş fırsatı doğmuş, o kurtuluş fırsatı da Cumhurbaşkanlığı makamı olmuştur. Ülkeyi kutuplaştıran iktidar partisinin lideri Başbakan kalmak için nasıl halkı kutuplaştırmaktan çekinmemişse, Cumhurbaşkanı olmak içinde halkı kutuplaştırmaya devam edecektir.

İktidar partisinin Cumhurbaşkanı adayı bugüne kadar hep  yamuk işler yapanları desteklemiş, ekmek için mücadele edenlerin karşısında her zaman düşman gibi durmuştur. Kısaca iktidar partisinin adayı ekmekle yetinmeyip haramda olsa pasta isteyenlerin adayıdır.

Öte yandan Cumhurbaşkanı’nın karşına aday olarak çıkan CHP, MHP, DSP, DP, BTP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu  ise  aday olduğu günden beri yaptığı açıklamalarla ülkemize barış, huzur ve birliktelik adına önemli katkılarda bulunmuştur. Ülkeyi bölmek yerine birleştirmeyi kendisine görev bilmiş, “Helal yolla kazandığım bir ekmek bana yeter” diyenlerin adayıdır. Bu nedenle sloganı da “Ekmek için  Ekmeleddin” olmuştur.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Selahattin Demirtaş, söylediği tüm olumlu sözlere rağmen halka güven vermemektedir. Bazı küçük sol partilerimiz Selahattin Demirtaş’a oy vereceklerini açıklasalar da  kendisi “Her iki adaya kızanların oyunu alacak olan fırsatçı aday” olarak görülmektedir. Sosyal medya da kendisinin simgesi esprili bir şekilde “Kaçak çay” olarak gösterilmiştir.

10 Ağustos’da yapacağımız Cumhurbaşkanlığı seçimleri  ekmek için mücadele edenler ile pasta yemek için her türlü kötülüğü yapmaya hazır olanların mücadelesi şeklinde geçecektir.

Doğa için, insanlık için, pasta yemek isteyenlerin değil helal yolla ekmek yemek isteyenleri seçelim. Son 3 yılda iyice kutuplaşan, birilerinin hırsızlıklarına devam edebilmesi için bölünmenin eşiğine getirilen ülkemize rahat bir nefes aldıralım.

 

Kalın sağlıcakla……  

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek