KÖYDES SEÇİMLERİ YAPILDI
Vali Ekici, cenaze törenine katıldı
Paranoya  Filmiinin Lüleburgaz çekimleri başladı
“AŞI OLMAYI İHMAL ETMEYİN”
Bu yazı 27 Haziran 2014, Cuma 09:25:57 tarihinde eklendi. 567 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İhsanoğlu mu, Erdoğan mı daha Atatürkçüdür? -

İhsanoğlu mu, Erdoğan mı daha Atatürkçüdür?

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Devlet Bahçeli’ye Ekmelettin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adayı olması teklifini okurken, televizyonu seyrediyordum.

Aklıma ilk gelen “acaba Tayyip Erdoğan mı, yoksa Ekmelettin İnsanoğlu mu daha Atatürkçüdür?” düşüncesi oldu.

Sahi sizce hangisi daha Atatürkçü’dür. Daha laikçidir? Hangisi daha cumhuriyetçidir?

Tabiii, “takiyye” diye bir şey vardır. Eğer değilsen bile “öyleymiş” gibi davranacaksın. Yoksa CHP tabanından nasıl destek bulacaksın?

Ekmelettin İhsanoğlu’yla, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir benzer tarafı var. Belki de onları birbiriyle buluşturan bu geçmişleri olabilir.

O da nedir?

Ekmelettin beyin dedeleri Atatürk’ten kaçmışlar ve Mısır’a yerleşmişler. Kaçmasaydı ne olurdu? Muhtemeldir ki asılırdı. O zamanda Ekmelettin İhsanoğlu olmazdı. Kaçmışlar, Mısır’a yerleşmişler, Ekmelettin bey orada doğmuş ömrünün çoğunu orada geçirmiş. İlk, orta, lise ve üniversiteyi Mısır’ın başkenti Kahire’de okumuş “Ekmelettin” olmuş.

Kılıçdaroğlu’yla benzerliği nedir?

Şudur. Bilirsiniz Kemal Kılıçdaroğlu’da Tuncelilidir. Yani eski ismi “Dersim”li. Atatürk zamanında Dersimliler isyan ettiler. On binlerce Dersimli bu isyanda öldürüldü. Birçoğu da sürgüne gönderildi. İsyanın başı “Seyid Rıza” adında birisiydi. Yakalandı ve çocuklarıyla beraber idam edildi. “Yol TV” diye bir televizyon vardır. Avrupa’dan yayın yapar. İşi Türkiye’yi karıştırmak, Alevileri isyan ettirmek, düşmanlıkları tahrik etmektir. Ben bazen onları seyrederim. “Şu ağacın dibimde filancaları vurdular, şu derede şu kadar adam kurşuna dizdiler, filancalar şöyle öldürdüler…” diye sürekli yayın yapar. Hep merak ederim “Kılıçdaroğlu’nun babaları hangi mağarada gizlenerek veya nerelerde saklanarak kurtuldular acaba?” diye.

Gördüğünüz gibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun da iyi bir “Atatürkçü” olması için çok sebep vardır. Yani, İhsanoğlu ne kadar Atatürkçü ise oda o kadar Atatürkçü olabilir. Anlayacağınız Kemal Kılıçdaroğluyla Ekmelettin İhsanoğlu arasında bir inanç birliği yok. Birisi camiye gider, diğeri Cemevine gider. Belkide “Ataisttir”. Zira geçmişi 68 kuşağıdır. Yani “Marksist”tir. İnanç birliği yoksa peki ne birliği vardır? Biraz dedelerinin geçmiş maceralarından yakınlık, daha çokta Tayyip Erdoğan’ı devire bilme hedefi mevcuttur.

Yani, dindar olduğu bilinen Ak Parti tabanına oynamaktır. Eğer bu iş dindarlıkla oluyorsa benim daha uygun bir teklifim vardır. Aday olarak “Müslüm Gündüz’ü” tavsiye ediyorum.

Sakal, sarık, elde baston, hepsi de tam tekmil.

Hem de belli çevrelere sadakatiyle rüştünü isbat etmiştir. Malum 28 Şubat olaylarında kendisine biçilen rolü iyi oynamıştır.

O günün şartlarındaki zor “skeç”ini oynayabilen bir figür cumhurbaşkanlığı rolü yapamayacak mı?

Şundan eminim ki o gün Müslüm Gündüz’e o rolü verenler Kemal Kılıçdaroğlu’na genel başkanlık, Ekmelettin beye de Cumhurbaşkanlığı adaylığı rolü verdiler. Müslüm bey bu işi yapar. Adam zaten işsiz. Hani 28 Şubat’tan beridir ortalıkta görülmüyor.

 

Saygılarımla. 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek