Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 01 Nisan 2014, Salı 09:26:06 tarihinde eklendi. 420 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Eyvaaah -2- -

Eyvaaah -2-

Nerede kalmıştık? Ellerimle minarenin şerefesine sımsıkı tutunmuş dışarıya doğru sarkarken tamda parmaklarımın gücü yavaş yavaş tükenip son takatimi kullandığım sırada ve de haydutun eli elimin üzerindeyken, bir çığlık ortalığı çınlattı. Tiz bir sesle birileri “bırakın onuuuu.” dedi gibi geldi bana. Korku ve bu sesin etkisiyle birden uyanmışım yerinden fırladığım gibi sese dikkat ettim. Kümesteki bizim çil horozun sesiydi. Sanki benim gibi kabustakilerini uyarmak için, sanki bütün gaflettekileri bütün uyuyanları uyarmak için tekrar tekrar ötüyordu. Uykudayken bana yetişmiş, beni mezar soyguncularının elinden kurtarmıştı. Benim ve benim gibi gaflettekilerin kendine gelmesi, ülkemizin “Nebbaşlardan” (Başbakan öyle diyor) yani mezar soyguncularından kurtulması için bir horozun bir liderin uyarması lazım. Horozların her ötüşünden sonra şafak söker, güneş doğar, karanlık dağılır. Hakikatler görülüyor. Aydınlıklar yayılır. Gerçekler görülür.

Bundan önceki mahalli seçimler 2009, 29 Mart’ında yapılmıştı. Bu seçimde MHP 6.386,279 oyla yüzde 15.97,

CHP 9.229,936 oyla yüzde 23,08,

Ak Parti ise 15.353,553 oyla yüzde 38,39,

DTP ise 2.277,7,77 oyla yüzde 5,70.

Seçimi tamamlamışlardı.

Bu sonuca göre; Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon, Yozgat’ı Ak Parti.

Antalya, Artvin, Aydın, Çanakkale, Edirne, Giresun, İzmir, Kırklareli, Mersin, Muğla, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak’ı CHP.

Adana, Balıkesir, Bartın, Gümüşhane, Isparta, Kastamonu, Manisa, Osmaniye, Uşak’ı MHP.

Batman, Diyarbakır, Hakkâri, Iğdır, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van DTP, Sivas’ı BBP, Yalova’yı DP, Eskişehir’i de DSP almıştı.

Bu seçimlerin sonucunu önümüze koyup şöyle bir düşünelim. CHP’de bir miktar oy artışı olmuş. Bu artış Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerdeki MHP oylarıdır. MHP İstanbul’da yüzde sekiz buçuktan dörde, Ankara’da ise yüzde yirmi beşten yüzde onlara düşmüş. Unutmayalım büyük şehirlerde il genel meclisi oyu yok, bu oylar CHP’ye emanet verilen oylardır.

Ak Parti’ye gelince oyların yüzde yirmi sekizden, yüzde kırk altıya (46) çıkmış. Ak Parti’ye verilen bu oylar Pensilvanya, MOSSAD, CIA, M16 ve CHP ittifakına karşı bir zaferdir.

Benim milletim büyük bir millettir. Her zaman oyunu görür, oyunu bozar ve oy ’unu ona göre kullanır.

 

Seçim sonuçları ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı olsun. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek