KÖYDES SEÇİMLERİ YAPILDI
Vali Ekici, cenaze törenine katıldı
Paranoya  Filmiinin Lüleburgaz çekimleri başladı
“AŞI OLMAYI İHMAL ETMEYİN”
Bu haber 04 Nisan 2015, Cumartesi 09:10 tarihinde eklendi. 1769 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İkinci sütun hurdalıkta bulundu

Lüleburgaz Müftülük inşaatı sırasında alanda bulunan ve Bizans dönemine ait olduğu sanılan mermer taş nedeniyle inşaat çalışmaları önceki gün durdurulmuştu.
İkinci sütun hurdalıkta bulundu

Üzerinde haç bulunan mermer taşın bulunması ile birlikte Kırklareli Müze Müdürlüğü’nden gelen bir görevli inşaat alanında incelemelerde bulunmuştu.

Lüleburgaz Belediyesi İmar İşleri Müdürü Nermin Adak de bölgedeki çalışmaların durdurulduğunu söylemişti.

Öte yandan yerel gazetelerde  ve sosyal medyada çıkan haberler üzerine harekete geçen Lüleburgazlı CHP Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin ve Gürcan Kırım önce Lüleburgaz Belediyesi’ne sonra da Kırklareli Müze Müdürlüğü’ne  müracaat ederek çalışmanın durdurulmasını istedi.

Yaşanan gelişmeyi takip eden Yeşim Girgin ve Gürcan Kırım gazetemize yaptıkları açıklamada; “Lüleburgaz Belediyesi yetkilileri ile birlikte inşatta çalışan işçilerle görüştük. Hafriyatları Türkgeldi’nin yanında bulunan Lüleburgaz Belediyesi hafriyat alanında attıklarını öğrendik. Burada yaptığımız incelemede de buradan çıkan başka tarihi eserlerin bu hafriyat alanına atıldığını öğrendik.  Herhalde vatandaşlarımızın bağışlarıyla yapılmak istenen bu müftülük binasının inşaatının durdurulmaması için gizlenme yapılmış. Müftülük binası başka yerlere de yapılabilir. Ancak bunlar tarihi eserlerdir. Değerlendirilmesi gerekir.  Bunun için çalışmalarımız sürecek. Biz bu alanın turizme kazandırılmasından yanayız” dediler.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek