Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 30 Mart 2015, Pazartesi 09:12 tarihinde eklendi. 10192 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Davutlu Köyü’nde köylüler isyan etti

Lüleburgaz’a bağlı Davutlu Köyü’nde yaklaşık bir yıldır yaşanan olaylar köylülere isyan ettirdi.
Davutlu Köyü’nde köylüler isyan etti

Gazetemize açıklamalarda bulunan köylüler, yerel seçimler sonrasında muhtar seçilen Turan Yıldız’ı muhtar seçildikten sonra köyde görmediklerini ve 12 aydır muhtarın kayıp olduğunu söylediler.

Lüleburgaz’a bağlı Davutlu Köyü’nde yaklaşık bir yıldır yaşanan olaylar köylülere isyan ettirdi.

Gazetemize açıklamalarda bulunan köylüler, yerel seçimler sonrasında muhtar seçilen Turan Yıldız’ı muhtar seçildikten sonra köyde görmediklerini ve 12 aydır muhtarın kayıp olduğunu söylediler.

Muhtarlık Azalarından Ömer Gök ile Cevdet Ayas ve köy halkından İsa Ayas, İbrahim Gök, Zeki Gök, Muharrem Gök ve İrfan Tetikçi muhtarın Lüleburgaz’da yaşadığını ve köyün sahipsiz kaldığını söylediler. Muhtarlık binasında 1 yıldır Türk Bayrağı’nın bile dalgalanmadığını belirten köylüler “Bu köy Türk Köyü mü? Yunan Köyü mü? Belli değil. Muhtarlık Binasının önünde bayrak direği var ama bayrağımız yok, muhtarımızın ismi var kendisi yok” diyerek köyün sıkıntılarını anlatmaya başladılar. Sağlık Ocağına gelen doktorun “Artık ben buraya gelmem” dediğini ifade eden köylüler “Doktor haklı, neden gelsin ki. Buraya hayvan bağlasan durmaz. Camları kırık ilgilenen yok. Şimdi doktor gelmiyor, hastamız olduğunda hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz, ilaç yazdıramıyoruz. Kanalizasyon çalışmaları yapıldı sözde muhtarımız köyde olmadığı için firma kafasına göre döşeyip gitti. Kanalizasyon seviyesi evlerin üzerinde kaldı ve kullanılamıyor. Su depomuz var ama köyün göbeğinde yapılan hayvan çiftliğindeki 350 baş hayvan suyu anında tüketiyor. Klorlama makinesi çalışmıyor. Deponun çevre güvenliği alınmamış. Hayvan pislikleri suya karışıyor. Camimize doğru giden anayolumuz kapalı kullanılamıyor. Yollarımız çamur içinde. Çocuklarımızı okula gönderdiğimiz servisler bile çamur yüzünden çocuklarımızı araçlara almaz oldu. Ne yapsın bu çocuklar uçarak mı gitsinler? Dediler. Durumu dilekçe ile Lüleburgaz Kaymakamlığına da bildirdiklerini ama bir sonuç alamadıklarını belirten köylüler muhtar hakkında çarpıcı iddialarda bulundular. Arzulu Köyü tarlalarını korumak için muhtarın 21 bin TL para aldığını, bu arada da köylülerden de mezarlığın çevresini yaptırmak için para toplayan muhtarın işi yapan firmaya da para vermediğini, paraları köye harcamadığı gibi köye gelip gitmediğini ve artık bu durumlara dayanamadıklarını söyleyip yetkililerden yardım istediler.

Kaymakama seslenen köylüler “İnsanca yaşamak istiyoruz. Kaymakam Beyi de aldatıyorlar. Kendisinin köyümüze bizzat gelip hizmetleri yerinde görmesini istiyoruz ki o zaman derdimizi anlayacağına inanıyoruz” dediler.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek