Lüleburgaz Lokantacılar Odası Başkanı Nihat Yaman, Türk Gıda Kodeksi Tebliğinde değişiklik yapıldığını ve buna istinaden üyelerin kurallara gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.
Başkan Yaman “İlçemiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden odamıza gönderilen TÜRK GIDA KODEKSİ tebliğ değişikliği yazısına istinaden üyelerimizden Kasap, lokanta, hazır yemek üreten işletmelerin uyması gereken kurallarla ilgili bu faaliyette bulunan esnaflarımızın gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.
Türk gıda kodeksi et ve et ürünleri Tebliği değişikliği 13 Şubat 2015 tarihinde itibaren yürürlüğe girmiştir.
-Kasap Süper Market ve benzeri perakende işlemlerde parça kanatlı etlerin dökme açıkta olarak satışı yasaklanmıştır.
-Kanatlı etleri; Kasap Süper Market gibi perakende işletmelerde açıkta dökme kanatlı eti olarak satılmayacak olup orijinal ambalaj bozulmadan piyasaya arz edilebilecektir.
-Kasap Market ve Benzeri işletmelerde Sucuk kavurma pastırma köfte önceden çekilmiş ve paketlenmiş günlük kıyma gibi et ürünleri üretilmeyecektir.
-Kasap Market ve benzeri perakende işletmelerde önceden çekilmiş ve paketlenmiş GÜNLÜK Kıyma satılmayacaktır.
-Lokanta Restaurant ve Hazır yemek üretimi yapan işletmeler gibi son tüketiciye yemek hizmeti veren işletmelerin çiğ et ve pişmemiş köfte gibi çiğ durumda bulunan hazırlanmış et karışımlarını satışı yasaklanmıştır.
-Kavurmada tuz miktarının azaltılmasına yönelik düzenleme kapsamında %5 olan Tuz oranı % 3’e indirilmiştir.
-Et ürünlerine ait etiketlerde yer alan %100 Dana Eti gibi ifadelerin kullanımı yasaklanmıştır. Ürün etiketlerinde marka dahil olmak üzere %100 Dana eti ya da %100 göğüs eti gibi ifadeler logolar kullanılmayacaktır” dedi.