Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 26 Mart 2015, Perşembe 09:22 tarihinde eklendi. 969 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emekliler Meclisi “Ücretsiz Cenaze” işini bırakmıyor

Lüleburgaz Kent Konseyi Emekliler Meclisi, cenaze hizmetlerinin belediyece ücretsiz verilmesini sağlamak amacıyla yürüttükleri çalışmalar çerçevesinde toplanan 1400 imzalı dilekçeyi dün belediyeye teslim etti.
Emekliler Meclisi “Ücretsiz Cenaze” işini bırakmıyor

Ücretsiz cenaze için 1401 imza daha

Emekliler Meclisi Basın Sözcüsü Dündar İsmailler daha önce 1650 imzadan oluşan dilekçeleri belediyeye sunduklarını bugün de 1401 imza ile halkın isteğini bir kez daha yinelediklerini söyledi.

Emekliler Meclisi adına bir açıklama yapan İsmailler “ Cenazeler; her türlü masrafları, belediye tarafından karşılanarak, ÜCRETSİZ defnedilsin dedik. Araştırdık ve gördük ki, Babaeski böyle yapıyor, Kırklareli böyle yapıyor. Edirne, Çorlu, Tekirdağ kısacası tüm Trakya’da hatta Türkiye’de bu hizmetler ücretsiz ve belediye tarafından gerçekleştiriliyor. Üstüne üstlük gereken ikramları da belediye yapıyor. Neden? Çünkü, çağdaş kentler bu sorunlar karşısında örgütlenip, çağdaş yapılar oluşturarak, insanlarının sıkıntı ve acılarını hafifletme esasına göre düzenleniyor. Bu uygulamayı gerçekleştiren kentlerde insanlar;  Rapor peşinde koşmazlar, Hoca bulmaya çalışmazlar, Malzeme ile uğraşmaz, nereden bulacağım diye koşturmazlar, Mezar yeri telaşına düşmezler, Yaşlıları, “Kefen param yastığımın altında” sözcüğünü söylemezler. Tüm ülkede uygulamalar böyle iken, halkımızın yüzde yüzünün bu isteğine, hiç kimse duyarsız kalamaz, kalmamalıdır. Emekliler Meclisi olarak çalışmalarımızı sürdürecek Kapalı Pazar Yerinde halkımızın imzalarını toplamaya devam edeceğiz” dedi.

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek