Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 10 Mart 2015, Salı 09:12 tarihinde eklendi. 960 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP aday adayı Dedeoğlu, Cem Vakfı’nı ziyaret etti…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Aday Adayı Hakan Dedeoğlu, Cem Vakfı Babaeski Şubesini ziyaret ederek, “Bizler Türkiye’de ki din meselesini hep böyle kişisel ve farklı mekânlarda gerçekleşen bir mesele olarak değerlendirdiğimiz için o kapalı kutululuk bence şu günkü bu meselenin gerisinde kalmasını getirmiştir” dedi.
CHP aday adayı Dedeoğlu, Cem Vakfı’nı ziyaret etti…

Cem Vakfı Babaeski Şube Başkanı Hayati Dağlıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen CHP Kırklareli Milletvekili Aday Adayı Hakan Dedeoğlu, ziyaretinde yaptığı açıklamada şunları söyledi.

 

“Şimdi tabii bunu sadece Alevi kelimesi ile üstünde ya da altında simgelemek yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu önemli topraklarda yaşayan tüm insanların kendi dünyalarının farklılıklarının bilincinde olarak binlerce yıldır var olan bu devlet temelinde doğan algının yücelmesinin bir ışığı olarak değerlendiriyorum bu çıkışın. O yüzden ışık ışıktır. Farklılıklar sadece voltajların düşmesi ve inmesi anlamına gelebilir elektriklerde. Bunun ayrıca geleceğe dönük olarak bugün içinde bulunduğumuz karamsarlık ve karışıklık temelinde geleceğe yönelik olarak bu ışığın daha yararlı, daha kontrollü, daha verimli kullanılmasını düşünüyorum ki ülkenin geneline de bu ışık daha rasyonel yayılabilsin. Şimdi herkes kendi dinsel ne yazık ki temelde geleceğini planlamaya çalışıyor. Ben buna çok katılmıyorum. İnsan olmadan, insani görevleri tamamlamadan böyle bir ışık olgusu yaratma hukuku bence yaşamda yoktur zaten. Bunun doğallıkla olması ve büyümesinin temel algısının ilk önce sevgi olduğunu düşünüyorum. En çok sevenin, en çok adaletli olduğunu düşünen birisiyim ve buna inanan biriyim. Sevgi ve adalet olmadığında zaten ne dersek diyelim, bunun hiçbir anlamı yoktur. Hangi kademede olursak olalım ama farklılık olarak şunu ele almak durumundayız. Bizler hepimiz geçiciyiz. Özellikle ben yıllardır doğal varlıklar temelinde mücadele veren bir gönüllüyüm ve bunu bize benim yaşamımla sınırlı olarak baktığımızda Atatürk ile alıyorum. Atatürk’ün Cumhuriyeti ile alıyorum. Atatürk’ün öncesinde ki devleti oluşturanların dışında meseleyi gören birisi değilim ama çok onu böyle her yere oturtma gayreti içinde değilim ama bu ilk ışığı cumhuriyetle beraber oluşturan Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı bizler bugün barış içinde olmayı bırak, çatışma bile yaşayacak durumunda olamazdık. O yüzden bu mekânın ve anlayışın bir aşama olarak, gelişme olarak olumlu düşünen birisi değilim. Bu bence çok geç kalmış bir sürü sebepten ötürü geç kalmış bir anlayışın sonucudur. Bunda hepimizin suçu vardır. Bir şeyleri görmezden gelmek, kaçarak meseleden kurtulmak benim hayat felsefeme asla uymaz. Dolayısıyla bizler Türkiye’de ki din meselesini hep böyle kişisel ve farklı mekânlarda gerçekleşen bir mesele olarak değerlendirdiğimiz için o kapalı kutululuk bence şu günkü bu meselenin gerisinde kalmasını getirmiştir.”  

 

Cem Vakfı Şube Başkanı Hayati Dağlıoğlu’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları söyledi. “Bizler Sayın Dedeoğlu’nu uzun zamandır beridir tanıyoruz. Yaptığı çalışmalarda zaman zaman birlikte olmaya çalıştık. Kendisini Atatürkçü Düşünce Derneği olsun, TEMA Vakfı olsun, oradaki çalışmaları ile çok daha yakından tanıma fırsatını da bulduk. Kendisi bugün Cem Vakfı Şubemize gelmek suretiyle bizleri onurlandırdı. Karşılıklı çok değerli fikir alış verişlerinde bulunduk onun için biz çok mutluyuz. Kendisi şuanda milletvekili aday adayı gönlümüz ondan yana ki yani yeter ki hocam gibi insanların güzel ve iyi şeyler yapabileceklerini düşünüyoruz, umut ediyoruz. Olağan genel çalışmaları zaten kendisi de yapmıştır. Biz karanlığa ışık tutan herkese saygımız var, sevgimiz var.”

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek