Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 27 Şubat 2015, Cuma 09:28 tarihinde eklendi. 2350 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medikent Hastanesi’nden Bahçıvan Gıda’ya eğitim

Özel Medikent Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof Dr Kaan Uzunca tarafından 19 Şubat 2015 tarihinde Lüleburgaz'da bulunan Bahçıvan Gıda fabrikası çalışanlarına Ergonomi eğitimi verildi.
Medikent  Hastanesi’nden Bahçıvan  Gıda’ya eğitim

Bu eğitimde çalışanlarda sık görülen kas-iskelet sistemi hastalıkları hakkında genel bilginin yanı sıra bu hastalıkları önlemek için yapılması gereken ergonomik çözümler anlatıldı.

 

                Önceki yıllarda istanbul, Çorlu ve  Çerkezköy'de bulunan farklı sektörlerdeki işletmelerde benzer seminerler veren Prof. Dr. Kaan Uzunca, Bahçıvan gıdadaki bu eğitim ile Lüleburgaz'ı da eğitim kuşağına eklemiş oldu.

 Eğitime iş sürecinde yer alan işçilerle beraber tüm çalışanlar katılım gösterdi.

                Prof. Dr. Uzunca, teknolojik gelişmeler ile birlikte “kas-iskelet sistemi hastalıkları”nın ABD ve AB ülkelerinde arttığını ve AB ülkelerinde meslek hastalıkları değerlendirildiğinde ise teşhis edilen toplam meslek hastalığının %34,96’sının “kas-iskelet sistemi hastalıkları” olduğunu belirttikten sonra şöyle devam etti: “Bu hastalıkların başında bel ağrısına yol açan omurga hastalıkları gelmektedir. Bel ağrısını omuz, kol, el ve ayak ağrısı ve uyuşmasına yol açan kas, tendon, sinir sıkışması durumları  izler.  Bu hastalıkların tedavisinde ilaç tedavisinin yanı sıra fizik tedaviden ameliyatlara kadar uzanan birçok tedavi seçeneği vardır. Ancak bu tedaviler masraflı olabilir, zaman alır ve bu sırada iş gücü kayıpları ortaya çıkar. Bu nedenle bu hastalıkların ortaya çıkmasını önlemek için iş yerinde ve işin yapılma şeklinde çeşitli tedbirler almak önem arz etmektedir. İnsan, araç-gereç ve çevre koşullarının etkileşimini inceleyen ve bu etkileşmeyle ortaya çıkan fiziksel ve psikososyal sorunların azaltılması ve engellenmesi için çalışan bir bilim dalına ergonomi denir. Özetle ergonomi İşin ve çalışma ortamlarının insancıllaştırılmasıdır”

                Çalışma ortamında alınacak tedbirlerin yanı sıra, özellikle taşıma ve kaldırma işlerinde vücudu doğru kullanma kurallarını anlatıldıktan sonra, ofis çalışanlarında masa-sandalye-bilgisayarın ergonomik kullanımını anlatılarak masabaşı çalışanlar da eğitime dahil edildi.

 

 Son olarak kas iskelet sistemi hastalıklarından korunmak için evde ve iş yerinde yapılabilcek egzersizler gösterilerek seminere son verildi.

Haber Merkezi   

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek