Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 03 Şubat 2015, Salı 10:02 tarihinde eklendi. 1990 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz sele teslim oldu

Lüleburgaz’da hafta sonu fırtına ile birlikte yağan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi.
Lüleburgaz sele teslim oldu

Yıldırım Mahallesi'nde derenin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

 Evlerinde mahsur kalan vatandaşlara bölgeye sevk edilen Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri yardım etti. AFAD ekipleri botlarla evlerde mahsur kalan kişileri kurtardı.

 

Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz da sel baskını yaşanan bölgede incelemelerde bulundu. DSİ ekipleri, ise dere yatağında temizlik çalışmaları yaptı.

 

Hafta sonunu sel felaketi ile boğuşarak geçirirken kentin bir bölümü 1 Şubat Pazar günü gündüz 11:00’den akşam saat 21:00 sıralarına kadar elektriksiz kaldı.

Fırtına ve karanlık hem korkuttu hem üşüttü

Otobüs terminalindeki bazı dükkanların camları fırtınanın etkisiyle kırılıp döküldü. Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi önündeki bir ağaç devrilerek yola yıkıldı. Pazar günü gündüz 11:00 sıralarında kentin bazı bölümlerinde elektrikler kesilirken akşam 21:00’e kadar elektriksiz kalındı. Elektriksiz ve doğalgazsız olarak evlerinde mahsur kalan ve üşüyen Lüleburgazlılar Tredaş’a tepki gösterdiler.

Müsteşar Yardımcısı Yörükçüoğlu “Dere ıslahı bir an evvel yapılacak”

Köprübaşı Sanayi Sitesi ve Yıldırım Mahallesi’nde yaşanan sel felaketini yerinde inceleyen Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, selden zarar gören vatandaşları yalnız bırakmadı. Çalışmaları yerinde inceleyip zarar gören vatandaşlara teselli verdi. Derede ıslah çalışmalarının bir an önce yapılması için DSİ Genel Müdürlüğü ile irtibata geçeceğini söyleyip afetten zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek