Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 21 Ocak 2015, Çarşamba 09:21 tarihinde eklendi. 939 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turgut Dibek’in soru önergesine bakandan cevap geldi

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in lojman güvenliklerinin sağlanamamasının nedenlerini sorması üzerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Güney Doğuda kamu güvenliğini sağlayamadıklarını itiraf etti.
Turgut Dibek’in soru önergesine bakandan cevap geldi

CHP’li Dibek TBMM Genel Kurulunun Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Kanun Tasarısının ikinci bölümü üzerine yapılan soru cevap işleminde lojmanlara sürekli saldırılar yapıldığını ifade ederek, bu konuda bakanlığın ne yaptığını merak etti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise lojmanlara sürekli saldırı yapıldığını kabul ederken, Güney Doğuda kamu güvenliğini de sağlayamadıklarını kabul etti.

 

Turgut Dibek,  güneydoğuda, kamu görevlilerinin yaşadığı lojmanlardan gelen resimlerde odaların içerisinde çok sayıda kurşun izleri olduğunu ifade ederek,  "Lojmanda kalanlar soruyor ‘Biz burada yaşadığımız sıkıntıyı kime anlatacağız?’ Yani Türkiye bunu bilmiyor, televizyonlarda yok, basında yok, medyada yok, konuşulmuyor. Hatta bu konular dile getirildiğinde, zannediyorum, iç mesele olarak orada da sorun oluyor, yani kurum içerisinde de sorun oluyor ama böyle sıkıntıları var. Eşleri var, çocukları var, büyük korku yaşıyorlar. Ama onlar da orada bir hapishane içerisine sanki tıkılmışlar gibi bir durum var” dedi. Bu konuda bakana bir şikayet gelip gelmediğini soran Dibek bakana,  “bundan haberdar mısınız?” diye sordu.

 

Dibek’in açıklamalarından sonra soruları yanıtlayan Bakan Yılmaz,  “Güneydoğu'daki bazı yerlerde lojmanlara karşı zaman zaman saldırılar yapılmaktadır” diyerek saldırıları kabul etmiş oldu. “Mutlaka kamu düzeninin sağlanması lazım. Şu anda kamu düzeni sağlandı mı? Kamu düzeninin sağlanması yönünde adımlar atılıyor” diyen Bakan Güney Doğu’da kamu düzeninin halen sağlanamadığını da itiraf etti.   

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek