Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 20 Ocak 2015, Salı 09:16 tarihinde eklendi. 1257 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP toplantısı konu insan ve doğa

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasına yapıldı.
CHP toplantısı konu insan ve doğa

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Alaaddin Güncer’in katılmadığı toplantıyı CHP Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Okan,  Elif Tiryaki ve Nihal Organ yönetti.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Erkan Okan, “Lüleburgaz dahil Kırklareli’de bulunan CHP İlçe Örgütleri olarak  milletvekili aday belirleme sisteminin üye bazında resmi ön seçimle yapılması konusunda kararımızı tutanaklar  İl Başkanlığı’na ve Ankara’ya ilettik. Bunun yanında CHP Kırklareli İl Başkanlığı’nın 30 Ocak 2015 tarihinde Kırklareli Esnaf Kefalet Kooperatifi Düğün Salonu’nda Dayanışma Yemeği var. Yemek ücreti kişi başı 50 TL katılmak isteyen İlçe Başkanlığımıza bilgi verebilirler” dedi.

Erkan Okan’ın konuşmasının ardından Ahmetbey  Eski Belediye Başkanı Recep Ayaz söz aldı.

Recep Ayaz yaptığı konuşmada Trakya Birlik  Yönetim Kurulu’nda tekrar Rafet Sezen’in kazanmasını ve Kırklareli genelinde futbol sahalarında artan  şiddet olaylarına dikkat çekti.

Recep Ayaz; “Trakya Birlik seçimlerine CHP olarak aday çıkarmadık. Aslında kazanabilirdik. Yöneticilerimizin bunu sorgulaması lazım.  Bunun yanında son bir aydan beri amatör  futbol sahalarında çok büyük şiddet olayları var.  Bunları yerel yöneticilerimizin önlemesi lazım. Birde Kırklareli siyasette olduğu kadar sporda da Lüleburgaz’ın hakkını yemeye devam ediyor.  Kırklareli’de bulunan Amatör Spor Kulüpleri’ne Kırklarelispor’a destek yağarken bu destekten Lüleburgaz’da bulunan kulüpler eşit olarak faydalanamıyor” dedi.

Recep Ayaz’ın ardından söz alan CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu, “CHP Kadın Kolları olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dayanışma gecesi düzenliyoruz. Bilet fiyatları kişi başı 35 TL. Katılmak isteyenlerin CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’na müracaat etmeleri gerekiyor” dedi.

Güzeri Yılmazoğlu’nun ardından söz alan Özgür Kaya; “Arkadaşlar dikkat ederseniz bugünlerde AKP’nin Trakya’ya özel bir ilgisi var.  Başbakan, bakanlar biri gidip bir geliyor. Başbakan Tekirdağ’da yaptığı konuşmada “Müjde pirinçte KDV kaldırılacak” diyor. Oysa pirinçte  KDV kaldırıldığı zaman  ithalatın önü açılacak. Yani üretici için felaket olan haberi müjde diye veriyor.  AKP’nin Türkiye’de çalışma şekli bu.  Bizlere burada düşen görev AKP’nin aslında felaketleri halkımızı iyi bir şey gibi gösterdiğini bıkmadan usanmadan anlatmak” dedi.

Özgür Kaya’nın ardından söz alan Hakan Dedeoğlu; “Arkadaşlar Trakya üzerine büyük oyunlar oynanıyor. Geçtiğimiz hafta Topçuköy’deydik. Burada linyit çıkartılmak isteniyor. Bu linyiti halka ücretsiz dağıtacaklarını söylüyorlarmış. Ancak bu evlerde yakılacak kalitede linyit değil. Termik santrallerde kullanılacak.  Bu da Trakya için ayrı bir sıkıntının haberini veriyor. Geçtiğimiz dönemde ise Kırklareli yapılması planlanan ve doğaya zarar verecek olan bu çalışmaların CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri tarafından onaylanması ise olayın bir başla kötü boyutunu ortaya koyuyor” dedi.

Hakan Dedeoğlu’nun ardından söz alan Vecdi Gündoğdu’da yaptığı konuşmada; “Ben sizlere başka bir konuda dikkat çekmek istiyorum. Kırklareli’nde birileri kendilerini ikinci veya birinci sıraya atatmak için çalışmalar yürüyor. Oysa ön seçim lütuf değil olması gerekendir. Bu olumsuzluklara dur diyecek olan da sizlersiniz” dedi.

Vecdi Gündoğdu’nın ardından bir konuşma yapan Turabi Kayan’da; “Ben Mimarlar Odası başkanı iken Lüleburgaz’da 2006 yılında düzenlediğimiz etkinliklerde İstanbul  Metropolitan Planlama Merkezi’nin Trakya’yı İstanbul’un arka bahçesi yapacaklarını söyledik. Bugün bu çalışmalar hız kazandı.  Bunun yanında ön seçim istiyorsak bizlerin yapacağı şey tüm aday adayları olarak talebimizi tutanak altına alıp Ankara’ya iletmektir.” Dedi.

Turabi Kayan’ın ardından söz alan CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi, Kırklareli’de hukuka aykırı bir şekilde izin verilen madenler hakkında bilgi verdi.

Kırklareli ve Trakya’nın en büyük sorununun ise insanların kanserden ölmesi olduğunu belirten Gürcan Kırım; “Kırklareli’nin köylerinde geçtiğimiz bir ay içinde ölen 10 kişinin 8 tanesinin ölüm raporu kanserden diye verilmiş. Bu kişilerin ölüm kayıtlarını bizzat gördüm.  İl Genel Meclis’in oluşturduğumuz kanser araştırma raporunda da bu var.  5 Şubat’ta bunu açıklayacağız. Bunun yanında bizim İl Genel Meclis’inde olanlara gazetelerde yer almıyor. Trakya’da bulunan yerel gazeteler teker teker satın alınıyor. Trakya’da büyük bir tehlike var. Ama bizim genel başkanımız sadece “Ey Başçalan” diye siyaset yapıyor. İnsanlarımızın bu sorunları görülmeli ve bunlar basın aracılığı ile halka duyurulmalı.” Dedi.

Gürcan Kırım’ın ardından söz alan Gülay Tülüş’te “Geçtiğimiz günlerde AKP’li bayan bir milletvekili ‘90 yıllık reklam bitti. Şimdi Osmanlı zamanı’ dedi. Acaba Osmanlı olsaydı. Kendisi milletvekili olabilecek miydi?” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek