Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 29 Aralık 2014, Pazartesi 09:19 tarihinde eklendi. 2357 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’li Dibek: “AB Bakanı yazılı başka sözlü başka konuşuyor”

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in Bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızının yöneticisi olduğu KADEM Derneği’ne AB fonlarının aktarılması ile ilgili sorusuna “Yani Avrupa Birliği Bakanlığının herhangi bir projeyi veyahut bir kurumu seçmesi ve buna bir para vermesi şeklinde bu sistem yürümüyor” diyen AB Bakanı Volkan Bozkır, resmi soru önergesi yanıtında ise fonların AB Bakanlığı tarafından yönetildiğini itiraf ediyor.
CHP’li Dibek: “AB Bakanı yazılı başka sözlü başka konuşuyor”

CHP’li Dibek’in daha önce de soru önergesi ile sorduğu AB fonlarının dağıtımındaki adaletsizlik ile ilgili soruları soru önergesinde “AB bakanlığı tarafından yönetiliyor” diyen AB Bakanı Volkan Bozkır, Genel Kurulda ise bakanlığın fonların dağıtımı ile ilgili bir tasarrufu olmadığını söyledi.

Hangisi doğru?

Turgut Dibek’in genel kurulda Avrupa fonları, Avrupa Birliği fonlarının AB Bakanlığının gözetiminde dağıtıldığını ifade ederek, kurucuları arasında Cumhurbaşkanını kızı Sümeyye Erdoğan’ın da olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM’e kurulduğu yıl 400 bin TL’ye yakın fon verildiğini ifade etti. Dibek, kamuoyunda çok önemli görevler yapan dernekler, vakıflar olduğunu özellikle LÖSEV, Zihinsel Engelliler Federasyonu, AKUT, Omurilik Felçlileri Derneği gibi organizasyonlardan daha çok kaynağın 2013 yılında kurulmuş KADEM’e aktarıldığını söyleyerek, “Şimdi bu ayrıcalık nereden geliyor? Yani diğer dernek ve vakıflar yaptıkları görev itibarıyla daha az mı önemliler yani bu konuda Bakanlık niye eşit bir dağılım yapmıyor?” diye sordu.

AB Bakanı Volkan Bozkır ise “STK'lara yönelik AB fonlarıyla yapılan çağrılar çerçevesinde bağımsız değerlendiriciler tarafından bu projeler seçiliyor. Yani Avrupa Birliği Bakanlığının herhangi bir projeyi veyahut bir kurumu seçmesi ve buna bir para vermesi şeklinde bu sistem yürümüyor” diye yanıtladı. Ancak Bakanın geçen hafta Dibek’in soru önergesine vermiş olduğu yanıtta ise verilen bu fonların AB Bakanlığı tarafından yönetildiği açıkça ifade edildi.

CHP’li Dibek, bakanın genel kuruldaki açıklaması ile imzalı yanıtındaki çelişkiye dikkat çekerek, “Meclis TV’den yayınlanan Bütçe görüşmelerinde bizim dağıtılan fonlarla ilgimiz yok diye açıklama yapan Bakan, daha bir hafta önce söylediğinin tam tersini hem de imzası olan belge ile bana yolladı. Biz hangisine inanacağız? Cumhurbaşkanına yakın olduğu için KADEM fonlanıyor ve bunu yazılı olarak itiraf eden Bakan, kameralar karşısında, yüce Meclis’te ‘bizimle alakası yok’ diyerek toplumumuzu yanıltmaya çalışıyor” dedi.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek