Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 27 Aralık 2014, Cumartesi 09:12 tarihinde eklendi. 1213 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP iktidara geliyor

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 2015 genel seçimlerinde "iktidara gelirsek" diye bir cümle kullanmayacaklarını söyledi.
CHP iktidara geliyor

Balbay, partisinin il binasında düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin birçok yerinde etkinlikler düzenleyecek "CHP'den Sesler Korosu"nu kuracaklarını belirtti.

CHP'den Sesler Korosu'nun, Türk halk müziğinin Yurttan Sesler Korosu gibi hep bir ağızdan olacağını ifade eden Balbay, "Cumhuriyet Halk Partisi, önümüzdeki dönem 2015 seçimleri öncesindeki bütün hazırlıklarını sizlerle paylaşacak. Buradaki ana amacımızı 2015 genel seçimlerinde artık 'iktidara gelirsek' diye bir cümle kullanmayacağız. İktidara geldiğimizde diye bir cümle kullanacağız" diye konuştu.

Balbay, Türkiye'nin pek çok ilinde CHP'nin başarısına inanan kişiler olduğunu aktardı. 

Bir gazetecinin, kişi hak ve hürriyetlerine yönelik sorusu üzerine Balbay, ülkede basın özgürlüğünün kalmadığını öne sürdü.

İfade hakkının haklamaya dönüştüğünü savunan Balbay, "Türkiye'de birazcık hakkını arayan sesini yükselten herkese bir anlamda haddi bildiriliyor. Geçen hafta öğretmenlerimizin coplanması çok ağır bir tabloydu. O  ünlü sözü ters çevirmek gerekirse 'Bana bir harf öğretmeye kalkanın haddini bildiririm' diyor hükümet" şeklinde konuştu.

Balbay, "Fuat Avni, sizce kimdir" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Fuat Avni ileride '2015 seçimlerinde CHP kazanacak' tweeti de atabilir çünkü o geleceği biraz gören bir arkadaşımız. Ben tek bir kişi olduğunu düşünmüyorum Fuat Avni'nin. Türkiye'de arkadaşlar meslekte 34. yılımı benim. Ankara'da 25. yılıma girdim meslekte. Tabii ben biraz da Trakyalı sayılırım, 5 yıl Silivri'de yattım. Silivri'de ikamet ettim. Ankara'nın maalesef bizim devlet çarkımız içerisinde şöyle bir şey vardır. En gizli belgeyi bile imha edilmesini istediğinizde imha edecek kişi kopyasını aldıktan sonra imha eder. Böyledir Ankara'nın ruh hali. Belli ki Fuat Avni oralarda en gizli belgenin kopyası alındıktan sonra imha edilen yerlerde."

Toplantıya, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Lüleburgaz’da da  Belediye Meclis Üyeleri Fuat Baldırlı, Özgen Yılmaz ve CHP Kırklareli Milletvekili aday adayı Turabi Kayan ile parti üyeleri katıldı.

A.A. .

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek