Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 09 Aralık 2014, Salı 09:10 tarihinde eklendi. 1697 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turabi Kayan, Evrensekiz’i ziyaret etti

CHP Kırklareli Milletvekili aday adayı olması beklenen Mimar Turabi Kayan geçtiğimiz hafta Evrensekiz’i ziyaret etti.
Turabi Kayan, Evrensekiz’i ziyaret etti

Turabi Kayan’ı Evrensekiz’de Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant, CHP  Evrensekiz Belde Başkanı Abdurrahim Akyıldız ve partililer karşıladı.

 

Turabi Kayan, Evrensekiz’de yaptığı konuşmada çiftçilerin sorunlarına değindi.

 

 Türkiye’nin  1970’li yıllarda, tarımda dünyada “kendi kendine yeten” 7 ülkeden biri olduğu belirten Turabi Kayan; “Bugün  Yunanistan’dan pamuk, Arjantin’den soya, Amerika Birleşik Devletleri’nden mısır, Kanada’dan mercimek, Ukrayna’dan buğday, Şili’den angus, Bulgaristan’dan kurbanlık koyun ve Gürcistan’dan saman ithal eden bir ülke haline gelmiştir. Bu tablo; uygulanan tarım politikasının yanlışlığını ortaya koymaktadır.  Tarımda üretimdeki düşüş, girdi fiyatlarının artması ve özellikle buğday ithalatıyla fiyatların indirilmeye çalışılması; çiftçi ve üreticileri perişan etmiş; köylü ve çiftçi fakirleşmiştir. Önemli olan; tarımda üretimi ve istihdamı artıracak politikaları uygulamak, üreticiyi desteklemek “kendi kendine yeterli” hale getirmek ve böylece; tarım ürünleri ihracatına yönelecek stratejileri belirleyip uygulamaktır. Cumhuriyet tarihinde ilk kez saman ithal eden devlet  olduk diyerek sözlerini bitirdi.”

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek