Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 22 Kasım 2014, Cumartesi 09:22 tarihinde eklendi. 1013 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AKP zamanında gazilere icra geldi

CHP Kırklareli Milletvekili Avukat Turgut Dibek, “AKP zamanında gazilere icra geldi” dedi.
AKP zamanında gazilere icra geldi

Dibek, yazılı olarak verdiği önergesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Dibek’in yazılı soru önergesi şöyle; “Gazilerin protezleri ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumunun politikası her geçen gün bir başka gaziyi hacze sürüklemektedir. Torba yasadaki “Gazi var olan protezlerin en gelişmişini kullanabilir” düzenlemesine güvenerek protez alan Kuzey Irakta mayına basan Gazi Nazım Özen de mağdur oldu. Özen’in protez bedelini pahalı bulan SGK 68 bin Liraya mal olan protezin yalnızca 22 bin TL’sini ödemiştir. Gazi yaşadığı olay sonrasında SGK’ya dava açmıştır. Öte yandan 1995’te Kuzey Irak’ta sağ bacağını kaybeden Gazi Nurettin Paksoy, yasaya güvenerek 8 ay önce bankadan 60 bin lira kredi çekerek, protez bacağını elektroniğiyle değiştirmiştir. SGK, Gazi için protez bedelini “yüksek” bulduğu gerekçesiyle 8 ay hiçbir ödeme yapmamıştır.  Aynı olay daha önce de Gazi Bülent Kocaoğlan’ın başına gelmiştir. Hakkari Çukurca’da 16 arkadaşını şehit verdiği çatışmada gazi olan Bülent Kocaoğlan’ın banka kredisiyle aldığı protez bacağı için SGK ödeme yapmayınca evine haciz gelmişti. Kocaoğlan, SGK’ya güvenip bankadan 50 bin lira kredi çekmiştir. Bu parayı protezi alacağı firmaya kaparo olarak yatıran Gazi, 135 bin lira değerindeki bacağına kavuşmuştur. Ancak SGK, gaziye hiçbir ödeme yapmamıştır. Buna göre, Türkiye’de toplam kaç gazinin protezi vardır?  Torba yasadaki “Gazi var olan protezlerin en gelişmişini kullanabilir” düzenlemesi sonrası kaç Gazi yeni protezler için başvuru yapmıştır? Gazilerin protezlere ödediği ücretlerin tamamı yasaya rağmen neden ödenmemektedir? Yeni protez başvurusu yapan kaç gazinin talebi olumlu karşılanmıştır? Bugüne kadar kaç gazi protezi için kurumunuzca hiç ödeme yapılmamıştır? Bugüne kadar kaç gazi protezi için kurumunuzca eksik ödeme yapılmıştır?  Bugüne kadar kaç gazimize kurumunuzca protez paraları tam veya hiç yatmadığı için haciz gelmiştir?”

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek