Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 06 Kasım 2014, Perşembe 09:12 tarihinde eklendi. 1940 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Düvenciler Lisesi’ne dünyaca ünlü konuk

Lüleburgaz Düvenciler Lisesi, “Genç Sanat Hareketi” projesi kapsamında dünyaca ünlü, çağdaş-güncel sanatçısı ve yönetmen Neriman Polat’ı ağırladı.
Düvenciler Lisesi’ne dünyaca ünlü konuk

Düvenciler Lisesi görsel sanatlar öğretmeni ve “Genç Sanat Hareketi” projesinin mimarı Abdül Tekin projenin amacını “ Öğrencilerin sanatsal ve kültürel değerlerinin farkına varması, yoğun ders ve sınav stresinden uzaklaşmaları, sanatın çeşitli dallarında bilinçli olmaları ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla gerçekleşen bir projedir.

 

 Okul müdürümüz Nihat Güder ve katılımcı öğrencilerin destekleriyle projeyi sürdürüyoruz.

 

Her yıl sanat konusunda, kendi alanında uzmanlaşmış sanatçıları okulumuza davet ederek, öğrencilerin sanatçılarla bire bir iletişim kurmalarını sağlıyoruz.” şeklinde özetledi.

 

“Genç Sanat Hareketi” projesinin bu yıl ki konuğu dünyaca ünlü, çağdaş-güncel sanatçısı ve yönetmen Neriman Polat oldu.

 

Neriman Polat, Düvenciler Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde, öğrencilerle tanıştı ve uzman olduğu sanat dallarından, kariyerinden ve hayatından bahsetti.

 

Öğrenciler, dünyaca ünlü çağdaş-güncel sanatçısı ve yönetmen Neriman Polat’ı büyük dikkatle dinledi.

 

Ünlü sanatçı “Neriman Polat Kimdir?” sorusuna; “Ben, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü mezunuyum. 1990’lı yılların ortalarında çağdaş sanat, enstalasyon alanlarında fotoğraf ve video sanatçılığı yaptım. Başta İstanbul, Viyana ve dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan bienallere sergilerimle katıldım.

 

Toplumsal konuların ve bireysel yaşantının birleştiği noktalar, toplumsal cinsiyet, kadın meselesi gibi topluma ve bireye hitap eden alanlarda eserler üretiyorum.” cevabını verdi.

 

Ünlü sanatçı, Lüleburgaz’ı güzel ve çekici bulduğunu da sözlerine ekledi.

 

Düvenciler Lisesi okul müdürü Nihat Güder ve görsel sanatlar öğretmeni Abdül Tekin, benzer sanatsal projelerin devam edeceğinin de sinyalini verdi.

 

Hasan GÜNER

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek