Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 01 Kasım 2014, Cumartesi 09:15 tarihinde eklendi. 1178 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ahmetbey’de Genel Başkanlı açılış

Lüleburgaz’a bağlı Ahmetbey Beldesi’nde bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nin bünyesinde oluşturuan Kadın Dayanışma Evi ve Dayanışma Kafe, 29 Ekim Çarşamba günü açıldı.
Ahmetbey’de Genel Başkanlı açılış

Saar 15.30’da gerçekleştirilen açılışa CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ile birlikte  Lüleburgaz, Kırklareli, Edirne ve Çorlu’dan  CHP’liler Ahmetbey’e akın etti.

 

CHP  Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal  Dokuzcan,  Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş’ı makamında ziyaret ederek Ahmetbey Kadın Dayanışma Evi  ve  Dayanışma Kafe ile ilgili bilgi aldı.

 

 

Dokuzcan, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş’ı ziyaret ettikten sonra, davetlilerle birlikte Atatürk Kültür Merkezi’ne geçti..

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, burada yaptığı konuşmada ‘Bugün Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini gençlere armağan etmiştir.  O gençler buradalar, sevgili Başkanımız Türkiye’nin en genç Belediye Başkanıdır. Gençlerin bu başarısından gurur duymaktan ve gelecek bugündür, gençlik bugündür demekten başka aslında bir yol yoktur. Bu yüzden gençler çok önemlidir. Sevgili Başkanım sizlerle gurur duyuyoruz, geçlerimizle gurur duyuyoruz. Emeklerini esirgemeyen fedakarca, vefakarca çalışan yiğit kadınlarımızla gurur duyuyoruz ve en önemlisi 91 yıl boyunca CHP’nin bayrağını dalgalandıran emekçi örgütümüzle gurur duyuyoruz’ dedi.

 

Konuşmaların ve plaket töreninin ardından CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan ve davetliler açılışı yapmak üzere Kadın Dayanışma Evi ve Dayanışma Kafe’ne geçti.

 

 Dayanışma Kafe’nin İşletmecisi Sabriye Günenç’ten bilgi alan  Dokuzcan, alt katta bulunan spor aletlerini denemeyi de ihmal etmedi.

 

Hilal Dokuzcan, ‘Kadınların dayanışmasını, sosyalleşmesini ve istihdamını sağlayan bu gibi oluşumlar özellikle yerel yönetimlerde çok önemli. Yalnızca sosyalleşmelerinden ziyade toplumun temel taşlarını kadınlar ve gençlik oluşturduğu için bu gün buradayız. Bu tür oluşumlar yerel yönetimlerin olmazsa olmazları arasında olmalı. Benzer çalışmaların diğer yerel yönetimlere de örnek olmasını ve kadınlara yönelik rehberlik hizmetlerini de kapsayan yerler oluşturulmalı’ şeklinde  konuştu.

 

Genç işletmeci Sabriye Günenç ise; ‘İşletmeciliğini yapacağım Dayanışma Kafe artık açıldı. Tatlı bir telaşımız var. Ahmetbeyli kadınlara sosyal anlamda bir şeyler kazandırabilme adına atılan bu adımın bir parçası olmak onur verici. Öncelikle bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Mustafa Altıntaş’a, bu gün yanımda olan Ahmetbey esnafına ve arkadaşlarıma,  bu gün burada bulunan herkese çok teşekkür ederim’ dedi.

 

Ahmetbey, 29 Cumhuriyeti’in 91. Yıl dönümünde tarihi bir gün yaşamış oldu.

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek