Trakya genelinde büyük operasyon
Recep Çotuk’tan muhtarlara tanışma kahvaltısı
Başkan Gerenli’den Paranoya setine ziyaret
Bugün 1 Mayıs
Bu haber 30 Ekim 2014, Perşembe 09:22 tarihinde eklendi. 2183 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. Kuruluş yıldönümü nedeniyle dün tüm ülke genelinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı.
Lüleburgaz’da Cumhuriyet coşkusu

Lüleburgaz’da gerçekleştirilen  Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda ve İstanbul Caddesi’nde yapıldı.

Lüleburgaz halkı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına  yoğun ilgi gösterdi.

Lüleburgaz’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

Program, İstiklal Marşı’nın okunması, İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.

 

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin şiirlerini okumasıyla devam etti.

 

Emrullah Efendi Ortaokulu öğrencisi Talia Şenavcı “Cumhuriyet”, Emrullah Efendi Ortaokulu öğrencisi Lara Yalınay “Bugün”, Emrullah Efendi Ortaokulu öğrencisi Kaan Çakmak “Akdeniz’e doğru”, Lüleburgaz Anadolu Lisesi öğrencisi Selenay Usta “Senin için Cumhuriyet” isimli şiirlerini okudu.

 

Ortaokullar arasında yapılan şiir yarışmasının birincisi Hürriyet Ortaokulu öğrencisi Ezgi Nur Köse, Liseler arası yapılan şiir yarışması birincisi Ramazan Yaman Fen Lisesi öğrencisi Başak Yaren Güneş oldu.

 

İlkokullar arasında yapılan resim yarışması birincisi Bahçelievler İlkokulu öğrencisi Yeliz Ece Korkmaz, Ortaokullar arasında yapılan resim yarışması birincisi ise Hürriyet Ortaokulu öğrencisi Şirin Kahveci oldu.

 

Liseler arasında yapılan resim yarışması birincisi TEK Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Reyhan Ramadan olurken, liseler arası kompozisyon birincisi ise Düvenciler Anadolu Lisesi öğrencisi Eylül Kurtoğlu oldu.

 

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlediği sanatsal yarışmalarda birincilik kazanan öğrenciler ödüllendirildi.

 

Şiir yarışması birincileri ödüllerini İlçe Kaymakamı Cemalletin Yılmaz, resim yarışması birincileri ödüllerini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Uzun, resim ve kompozisyon yarışması birincileri ise ödüllerini Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’tan aldı.

 

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri, Bayrak ve flamaların geçişi, Tören bölüğünün geçişi, Halk oyunları ekibinin geçişi, Okulların ve Askeri araçların geçişi ile sona erdi.

 

Hasan GÜNER – Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek