Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 25 Ekim 2014, Cumartesi 09:11 tarihinde eklendi. 1578 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mezarlıkta hummalı çalışma

Lüleburgaz Şehirler Arası Otobüs Terminali yanında bulunan mezarlıkta bu günlerde hummalı bir çalışma var.
Mezarlıkta hummalı çalışma

Terminalin yanında bulunan mezarlığın ana giriş kapısından giren ziyaretçiler kocaman bir çukurla karşılaşıyor.

 

Lüleburgaz Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Necmi İnci mezarlıktaki çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

 

Çalışmanın, Lüleburgaz’da geçtiğimiz haftalarda Avrupa Birliği Projesi kapsamında hizmete giren Lüleburgaz Atık Su Arıtma Tesisinin bir ayağı olduğunu belirtti.

 

Yağmur sularının geçmesi için inşa edilen ve yaklaşık otuz yıllık olduğu tahmin edilen menfeze bölgeye yakın olan binaların atık giderlerini saldıklarının tespitini yaptığını söyleyen Necmi İnci,  şuan yürütülen çalışmanın mezarlığın içinden geçen oldukça eski menfezi, iyileştirme çalışmaları olduğunu söyledi.

 

Mezarlık içindeki menfez çalışması bittiğinde, tüm apartman ve işletmelerin atık suları kanalizasyona bağlanmış olacak. Böylelikle Lüleburgaz’ın bütün atık suyu, Lüleburgaz Atık Su Arıtma Tesisinde arıtıldıktan sonra Ergene’ye dökülecek.

 

Mezarlık içindeki menfez onarım ve iyileştirme çalışmaları sırasında projede görevli firmanın ve Lüleburgaz Belediyesi’nin herhangi bir güvenlik önlemi almamış olması mezarlığı ziyaret edenler açısından büyük tehlike oluşturuyor.

 

Hasan GÜNER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek