Trakya genelinde büyük operasyon
Recep Çotuk’tan muhtarlara tanışma kahvaltısı
Başkan Gerenli’den Paranoya setine ziyaret
Bugün 1 Mayıs
Bu haber 16 Ekim 2014, Perşembe 09:10 tarihinde eklendi. 1786 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DANONE’de taşeron işçilere baskı iddiası

DANONE’de sendikaya üye olmak isteyen taşeron işçilere “Sendikaya üye olmayın işten atılırsınız” baskısı olduğu iddia edildi.
DANONE’de taşeron işçilere baskı iddiası

Konu ile ilgili olara gazetemizi ziyaret eden DİSK Gıda İş Örgütlenme  Uzmanı Cengiz Atlı; “DANONE’de işverenle Toplu İş Sözleşmesi’ne oturmak için 15 gün önce davet gönderdik. 17 Ekim’de bu süre dolacak.  İşveren bu konuda sözleşme masasına oturmak yerine işçileri tehdit ediyor. En son 15 Ekim 2014 Çarşamba günü DANONE Fabrikası’nın alta  Taşeron Firması olan Han Grup Yetkilisi’nin  işçilerle toplantı yaparak ”Sendikaya üye olmayın yoksa işten atılırsınız” dediğini öğrendik. Bir buradan hem DANONE hem de Han Grup Patronlarına sesleniyoruz.  Sendikaya Üye olmak her işçinin Anayasal Hakkı’dır  Bu yaptığınız Anayasayı çiğnemektir. Buna devam ederseniz bizler de yasal hakkımızı hukuksal zeminde arayacağız.  İşçileri tehdit etmek yerine sözleşme masasına oturun” dedi.

 

Ertan BAYER  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek