Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 30 Eylül 2014, Salı 09:19 tarihinde eklendi. 1825 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ulusal medyadan Başkan Halebak’a bombardıman

Hürriyet Gazetesi’nin tanınmış yazarları Vahap Munyar ve Cengiz Semercioğlu 26 Eylül 2014 ve 27 Eylül 2014 Cumartesi tarihlerinde yayınlanan yazılarından Lüleburgaz Belediyesi tarafından Sokullu Külliyesi’nde yapılan 6,5 milyon liralık restorasyonu”Bu hamama giren terler”, “Bu başarı değil büyük bir ayıptır” başlıkları ile köşelerinde taşıdılar.
 Ulusal medyadan Başkan Halebak’a bombardıman

“Bu hamama giren terler” başlıklı köşe yazısında Vahap Munyar;  önce Halebak’ın hamamla ilgili verdiği; “2006 yılına gerçekleşen satın alma süreci dahil restorasyon 6 milyon 205 bin liraya mal oldu.  Bunun 235 bin 127 Euro’su  Bulgaristan ile Tarihi  Kültürel Mirasın Korunması çerçevesinde gelen hibeden oluştu. Bu para da mobilya ve bilgisayar donanımlarına harcandı.” Sözlerine yer verdi

Vahap Munyar; 26 Eylül 2014 Cuma günü yayınlanan  köşe yazısını “Emin Halebak, hamam bölümünün alınması ve restorasyonun  tüm partilerin    desteğiyle gerçekleştiğini belirterek şöyle kaleme aldı; “Belediye binamız tamirdeyken  toplantılarımızı Ata İş Merkezi’nin  5. Katından yapıyorduk.  Sokullu Külliye Çifte Hamam projesini gündeme getirdiğimde “Bu projeye oy vermeyeni  5. Kattan atarım” dedim.  Proje kabul gördü.  Sokullu Külliyesi’nde salonumuz giriş katı.  Artık kimseye 5. Kattan atarım demek de mümkün değil.  Belediyenin 2014 bütçesi 86-88 milyon lira dolayında. Sokullu Külliyesi’ne harcadığımız 6 milyon lira bizim için küçük rakam” dedi” sözleriyle tamamladı.

Cengiz Semercioğlu’nun 27 Eylül 2014 Cumartesi günü yayınlanan köşe yazısı ise oldukça ağırdı.

Cengiz Semercioğlu’nun “Bu başarı değil büyük bir ayıp” başlıklı yazısının bazı bölümleri şöyle;

“Lüleburgaz Belediyesi’nin 450 yıllık  Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ndeki hamamı belediye meclisine çevirdiğini dün Vahap Munyar’ın köşesinde okudum.  Gözlerime inanamadım….

Lüleburgaz’ın CHP’li belediye başkanı Emin Halebak tarihi hamamı nasıl  belediye meclisine çevirdiklerini övünerek anlatıyor.. . Bunun gazetecileri açılışa davet etmiş,  bu ‘büyük projeyi’ nasıl belediye meclisine çevirdiklerini övünerek anlatıyor.

“Bu projeye oy vermeyeni 5 kattan atarım”  diyerek  Belediye Meclisi’nden geçmesini onay almayı başarmış! Sonra da 6 milyon 250 bin lira harcamış…

“Oturma düzeniyle Başkan’ı üyelerle eşitledik, Başkan yüksek bir yerde  oturmuyor” diyerek ne kadar  demokratik olduğunu da gösteriyor Başkan Halebak…

Size bir şey söyleyeyim mi… Bu olay 3 yıl önce  Topkapı Sarayı Müze Müdürü  Yusuf Benli’nin 3. Selim’in tahtını odasına taşıtması kadar  büyük bir skandaldır. Biri 3. Selim’in tahtına kurulup televizyon izlemek istemiş, diğeri Sokullu’nun Hamamı’na kurup Lüleburgaz’ı  yönetmek, hiç bir fark yok arada…

Merak ediyorum o restorasyon sırasında, Belediye Meclisi’nin elektronik alt yapıları, bilgisayar-internet bağlantıları döşenirken nasıl zarar verildi tarihi hamama… Ve bundan sona belediye meclis üyeleri çalışırken, başkan toplantılar yaparken, insanlar girip çıkarken nasıl zarar verilecek.

 Oysa yerel yöneticilerin yapması gereken tarihi yapıları, bu muazzam eserleri aslına uygun şekilde restore ettirerek kamuoyunun hizmetine sunmaktır. .. Kendine değil halkın sunumuna açmaktır….

6 milyon lira ya pekala yeni bir Belediye Meclisi Binası, toplantı salonu yaptırılabilirdi. Neden ille de  Sokullu  Mehmet  Paşa’nın 450 yıllık tarihi mekanı ? Ne yani, Belediye Meclisi hamamda alacağı kararlarla Lüleburgaz’a kuş mu konduracak!

Tayyip Erdoğan Topkapı Sarayı’nda otursa ne olur

CHP’li Lüleburgaz Belediyesi’nin    450 yıllık tarihi hamamı  Belediye Meclisi’ne çevirmesine en başta CHP’liler karşı çıkmalı… Buna itiraz etmeli, tarihi hamam halkın ziyaretlerine açılmalı… Yoksa bu işlerin önü bir açılırsa sonu gelmez… Öyleyse her ilçe belediyesi kendi sınırları içindeki  en görkemli tarihi binayı alsın, belediye meclisine çevirsin. .. Madem gücü yeten gücü yettiği yere kurulacak…

Öyle bir şey olsa ortalık yıkılır değil mi? O halde şimdi de Sokullu’nun tarihi hamamı için yıkılmalı”

Haber Merkezi

  

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek