Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 29 Eylül 2014, Pazartesi 09:22 tarihinde eklendi. 1304 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ülkemiz için en iyisi Rüzgar ve Güneş enerjisi

“Enerjide Çözüm” konulu seminer, 27 Eylül Cumartesi günü saat 14:00’te Lüleburgaz İmam Hatip Lisesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Ülkemiz için en iyisi Rüzgar ve Güneş enerjisi

Enerjinin etkin kullanımı %100 Yenilenebilir Enerji ve Biyoenerji konularının ele alındığı seminere konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği Türkiye Başkanı Türkiye Çevre Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar katıldı.

Seminerin organize edilmesinde büyük emeği bulunan çevre dostu Sahir Uçar seminer öncesi yaptığı konuşmasında salona gelen az sayıda dinleyici ile birlikte seminere katkı sağlayan Hürfikir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Mahir Altan’a teşekkür etti.

Daha sonra mikrofonu alan Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, doğanın da hakları olduğunu, doğaya karşı gelmenin eninde sonunda insanları yok ettiğini belirtti.

Uyar “Bundan 25 yıl önce TÜBİTAK’ta yaptığımız çalışmada ülkemizin ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin iki katını rüzgârdan sağlayabileceğimizi ortaya koymuş fakat çözümden değil sorundan yana karar vericiler tarafından işten atılmıştım. İyi ki de atılmışım şimdi profesör oldum” dedi.

Akıllı insan doğaya karşı çıkmaz

Para harcamadan güneş ve rüzgârdan elektrik elde edilmesinin mümkün ve doğaya zarar vermeyen bir olgu olduğunu vurgulayan Uyar “İnsanız, akıllıyız ve kaliteliyiz diyorsak doğaya karşı gelmemeliyiz. Hidroelektrik Santral, nükleer santral kurup elektrik üretmeye kalkmak doğayı yıkmaya çalışmaktır. Akıllı insana düşen var olan parasız güneş ve rüzgar enerjisini kullanmaktan geçer” dedi. Çözümün yenilenebilir enerji olduğunu söyleyen Uyar “Unutmayalım ki iyi fikirler çoğunluktan çıkmaz. Aynı siyasetteki %10 barajı gibi. Bu baraj oldukça demokrasi olmaz. Doğada da iyi fikirler her zaman az sayıdaki insanlardan çıkar” dedi.

Hidroelektrik ve Nükleer Santrallerin yapımın planlandığı ve buna karşı halkın protestolarının yaşandığı bölgemizde ise bu anlamlı seminere az sayıda katılım olması ise çevreye verilen değeri gösterir gibiydi.

Gökhan KAN

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek