Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 18 Eylül 2014, Perşembe 09:18 tarihinde eklendi. 1215 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Köylü derdini Kaymakama anlatıyor

Lüleburgaz’ın köylerini daire müdürleri ile ziyaret eden Lüleburgaz İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, köylünün istek ve sıkıntılarını dinliyor. Kaymakam Yılmaz, dün Tatarköy, Celaliye, Eskitaşlı, Yenitaşlı ve Turgutbey köylerini ziyaret etti.
Köylü derdini Kaymakama anlatıyor

Yılmaz ile beraber ziyaretlere,  İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Taner Özbey, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, İlçe Tarım Müdürü Hasan Karaman, İlçe Müftüsü Alaattin Özkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gürkan Güler, Devlet Su İşleri Lüleburgaz Müdürü Murat Öğretmenoğlu, KÖYDES Müdürü Seçkin Kaymaz ve İlçe Malmüdürü Mustafa Özdemir katıldı.

 

Tatarköy Köyü ziyareti: Kaymakam Yılmaz ve beraberindeki heyet ilk önce Tataköy’ü ziyaret etti. Yılmaz ve beraberindekileri köy muhtarı Bahtiyar Yavuz ve köylüler karşıladı. Yavuz, sorunlarının olmadığını söyledi. Köylüde ellerinde olan buğdayın Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alınıp alınmayacağını sordu.

 

Celaliye Köyü ziyareti: Celaliye Köyü Muhtarı Erkan Süveyş ziyarette içme suyu, yol ve kanalizasyon sorunları olduğunu söyledi. Kaymakam Yılmaz, burada yapılan toplantıdan sonra yolları ve yeni yapılan okulu gezerek gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

 

Eskitaşlı Köyü ziyareti: Yılmaz ve beraberindekiler Celaliye’den sonra Eskitaşlı köyünü ziyaret etti. Köy Muhtarı Selami Tezcan, ziyarette yaptığı konuşmada köyden gecen derenin içinin dolduğunu ve içinin temizlenmesi gerektiğini söyledi. Tezcan, ayrıca içme suyu ve kanalizasyon suyu sorunları içinde yardım istedi. Yılmaz da gerekli notları aldıklarını ifade etti.

 

Yenitaşlı Köyü ziyareti: Yenitaşlı Köyü Muhtarı Cemil Yüksel, yol, morg ve imam evi yapılmasını istedi. Ayrıca Yüksel, köyde bir arsada bulunan üç baz istasyonu için dava açtıklarını davayı kazandıklarını ama davanın temize gittiğini ve kendilerine yardım edilmesini istedi.

Kaymakam Yılmaz’da yol ve imam evi için gerekli notları aldıklarını baz içinde temiz sonucunun beklenilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Turgutbey Köyü ziyareti: Ziyarette en fazla istekte bulunan köy ise Turgutbey köyü oldu.

Turgutbey Köyü Muhtarı Erol Kanber, köyün yol ve kanalizasyon sorunu olduğunu, muhtarlık binasının çatısının aktığını, gölden gelen kapalı sulama sisteminin uzatılmasını gerektiğini, eskiden 2 ayda bir gelen elektrik faturalarının 1 ayda gelmeye başladığını bu durumun köylüyü mağdur ettiğini, köy içinden gecen yoldan araçların çok suratlı geçtiğini ve köyde gençler için sosyal donatı alanı olmadığını ifade etti. Kaymakam Yılmaz da gerekli notların alındığını söyledi.

 

Yılmaz ORUÇ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek