Lüleburgaz Ziraat Odası, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü coşku ile kutlayacak
Tır köprüden dereye uçtu
Hilal Mete Şahin, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
DİSK/EMEKLİ-SEN GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ LÜLEBURGAZ'DAYDI...
Bu haber 17 Eylül 2014, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 1808 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Özgür Kayadan' çarpıcı açıklamalar

Lüleburgaz İlçe Başkan adaylığı için ismi gecen Özgür Kaya, Lüleburgaz FM'e katılarak sorulara cevap verdi. Kaya, CHP kurultayından CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte yapılan o radyo programı:
Özgür Kayadan' çarpıcı açıklamalar

Son yapılan kurultayda oradaydınız neler gözlemlediniz ?

 

Kurultay dan çok büyük bir mutlulukla ayrıldık ve büyük umutlarla döndük. 2 adayımız vardı. Partinin 1. adamıyla 2. adamının yarışına şahit olduk. 2 adayında büyük siyasetçi büyük hatip  olduğunu gördük. Biraz 30 mart ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki hataların sorgulandığı bir kurultay oldu. Muharrem beyin eleştirileri haklı eleştirilerdi ve büyük destek aldı. Bu eleştirileri o salonda yapabilmesi bile CHP nin bu ülke de Demokrasinin teminatı olduğunu gösterdi. Genelbaşkan Kemal Kılıçdaroğlu 4. devrimi, özgürlük ve demokrasi devrimini müjdeledi. Seçimden sonra K.Kılıçdaroğlu rakibini kürsüye davet edip elini kaldırıken, Muharrem İnce ‘’yarış bitti Genelbaşkanım Kemal Kılıçdaroğlu’dur ‘’ diyerek parti içi demokrasinin nasıl olduğunu bize öğrettiler. Bu kurultay, CHP bu ülkede cumhuriyet ve demokrasinin garantisi olduğunu gösterdi.

 

PM’de Kırklareli neden temsil edilemedi ?

 

Kırklarelinden PM’ye biri milletvekili 4 kişi aday oldu. Kurultay Delegemiz Muharrem Bey’e daha yakın durdu. Destek imzaları her iki adaya da verildi . Yetkili kurullar ve kişiler ortak bir şehir siyaseti oluşturamayınca adaylarımız birbirinin önünü kesti ve ne Kemal beyin nede Muharrem beyin listesinde yer alamadılar. Kurultaylarda şahsi oyla seçilmek çok zor.Şehir olarak en güçlü olduğumuz dönemde galiba biraz kendi hatamızla temsil edilemedik. Aykut Erdoğdu, Özgür Özel, Fikri Sağlar gibi isimler listeyi deldiler. Eski bir Müftü olan İlhan Özkes birinci oldu. Buda delegenin çalışanın mücadele edenin farkında olduğunu ve sahip çıktığını bizlere gösterdi ve delege iradesini başka partilerde olduğu gibi kimseye ipotek etmedi.

 

Yerel seçimlerde başka partilere çalışan adaylar olduğu söyleniyor. Buna ne diyeceksiniz?

 

İnsanlar yıllarca partilerine hizmet edip çalışıyorlar, sonra bir yere aday olmak istediklerinde atamayla karşılaşınca bu öfkeye kızgınlığa sebep oluyor. Bunun sonucunda bazı  arkadaşlar yanlış ilişkiler yanlış çalışmalara girebiliyor, bunları yaşadık gördük. Bunların yaşanmaması için hiç olmazsa adayların önüne bir sandık konulmalıdır. Eğer üyeyle ön seçim yapılırsa bu sorunların yaşanacağını zannetmiyorum. 

 

 

AKP ve MHP ile ilgili düşünceleriniz nedir?

 

AKP başta yarattığı olumlu algı ve toplumla kurduğu ilişkiler artık dağıldı. Daha çok özel ilişkiler partisi ve hatta daha çok kirli ilişkiler partisine döndü. Ankara’ya gidip gelenler bilirler, artık AKP içerdeki çatlağı saklayamıyor. Belki bu seçimi atlatabilirler ama sonrası için bir arada durmaları zor gözüküyor.

MHP ye gelince : cumhurbaşkanlığı seçimi MHP tabanın genel merkezle yollarını ayırdığını gösteriyor. Çatı adaya trakyada MHP destek olurken iç Anadolu ve Karadeniz de genel merkeze aykırı oy kullandılar. Genel seçimlerde Trakya da MHP oylarının çoğu CHP ye akıcak gibi gözüküyor. Şimdiden onları Atatürk ün partisine en az onlar kadar vatansever CHP nin saflarına davet ediyoruz.

Dinleyici mesajlarında en çok sorulan soruda : CHP Lüleburgaz İlçe başkanlığına aday mısınız ? 

Bunun sorulması ve bu beklentinin olması bile bizim için büyük bir onur. Ancak biz meseleye aday olmak, başkan olmak diye bakmıyoruz. Eğer gerekli kadrolar kurulur ve CHP’nin ve Türkiye’nin önünü açacak bir ekip kurulursa biz bu ekibin önünde de ortasında da en arkasında da yürürüz. Bizim için en büyük onur bu partinin üyesi olmaktır. Başkan olmak kadar, bu davaya hizmet etmek, kurulacak ekibe çay taşımakta bizim için onurdur. Bizim derdimiz mahalle komitelerinin ve Mahalle meclislerinin kurulması ve tüm halkın yönetime doğrudan katılmasının sağlanmasıdır. Bizim idiamız bir gün Halk yönetecek ve bunun CHP başaracaktır. Herkesin eşit olduğu, özgür ve adil bir ülke er geç yaratılacaktır. Bu davanın bir neferi olmaktan onur duyuyorum ve sizin aracılığınızla tüm gençleri tüm ezilenleri ve ötekileri bu partide siyaset yapmaya davet ediyorum. Bu Parti halkın partisi sizin partinizdir. Partiye katılın üye olun yönetimde söz hakkına sahip olun ülkenizde söz hakkına sahip olun diyorum.

Yılmaz ORUÇ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek