Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 03 Eylül 2014, Çarşamba 09:16 tarihinde eklendi. 1156 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Külliyeye görkemli açılış

Lüleburgaz Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki hamamın çalışı görkemli bir şekilde yapıldı. Açılışta bir konuşta konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz halkının bir tarihi olaya tanıklık ettiğini söyledi.
Külliyeye görkemli açılış

Mimar Sinan’ın 453 yıl önce yaptığı bir tarihi yeninden Lüleburgaz halkına kazandırdıklarını belirten Halebak, “Bu tarihi eser dünyada birçok şeye tanıklık etti. 26 padişah gördü. Dünyada meydan gelen birçok olaya tanıklık etti. Artık bundan sonrada Lüleburgaz halkı için alınan kararlara tanıklık edecek” diye konuştu.

Lüleburgaz Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki hamamın çalışı görkemli bir şekilde yapıldı.

 

Hamamın açılışına CHP İstanbul Milletvekilleri Umut Oran ve Süleyman Çelebi, Milli Eğitim Eski Bakanı Necdet Tekin,  14. Dönem  Kırklareli Milletvekili Mehmet Dedeoğlu, 23. Dönem Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz,  Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki hamam Lüleburgaz Belediyesi ile Bulgaristan’ın Lubimets Belediyesi arasında IPA Programı kapsamında gerçekleştirilen “Kültürel ve Tarihsel Mirasın Korunması Projesi kapsamında restore edildi. Restorasyonun 700 bin lirası hibe 6 milyon 500 bini de belediye bütçesinden karşılandı.

 

Açılıştan önce Lüleburgaz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Nalan Koç, restorasyonun aşamaları hakkında detaylı bilgi verdi.

 

Daha sonra konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz halkının bir tarihi olaya tanıklık ettiğini söyledi. Mimar Sinan’ın 453 yıl önce yaptığı bir tarihi yeninden Lüleburgaz halkına kazandırdıklarını belirten Halebak, “Bu tarihi eser dünyada birçok şeye tanıklık etti. 26 padişah gördü. Dünyada meydan gelen birçok olaya tanıklık etti. Artık bundan sonrada Lüleburgaz halkı için alınan kararlara tanıklık edecek” diye konuştu.

 

Hamam’ın bundan sonra belediye meclis salonu olarak kullanılacağını belirten Halebak, “Türkiye’de bu şekilde tarihi bir binada meclis salonuna pek rastlayamazsınız. Biz buradaki meclis salonunu yaparken de alışılmış meclis salonunun dışında bir çalışma yaptık. Alışıldık meclis salonunda başkan en yüksekte oturur onun bir altında katipler ve en altta da meclis üyeleri oturur. Ayrıca meclis üyeleri birbirlerine sırtı dönük olduğu için birbirlerinin yüzlerini göremezler. Biz ne yaptık herkesi aynı seviyeye getirdik ve herkesin birbirini görmesini sağladık. İlk önce mecliste demokrasiyi hayata geçirelim istedik” diye konuştu.

 

CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi de, “Lüleburgaz Belediyesi, böyle tarihi bir eseri restore ederek bizlere kazandırarak büyük bir çalışma yaptı. Ben Başkanımız Emin Halebak ve ekibini kutluyorum” dedi.

 

CHP İstanbul Milletvekilleri Umut Oran ise, “Belediye başkanımız biraz önce bu tarihi eseri meclis salonu yaptığını, meclis koltuklarını da aynı seviyede inşa ettirdiğini söyledi. Ben belediye başkanımızı bu düşüncesinden dolayı kutluyorum. Çok ince düşünülmüş bir davranıştır. Ayrıca bu güzel tarihi eserin tekrar halka kazandırılması hepimizi sevindirdi. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmalardan sonra Halebak ve protokol külliyenin açılışını yaptılar ve ardından da külliyeyi gezdiler. Dışarıda ise vatandaşa pilav ayran ikramı yapıldı.

 

 

Yılmaz ORUÇ

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek