Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 22 Ağustos 2014, Cuma 09:13 tarihinde eklendi. 1189 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Engelleri bisikletle aşan kadın Lüleburgaz’da

28 Mayıs’ta Amsterdam’ın Olimpiyat Stadı'ndan üç tekerlekli bisikletiyle yola çıkan omurilik felçlisi Funda Müjde, Lüleburgaz’a da uğradı.
Engelleri bisikletle aşan kadın Lüleburgaz’da

Türkiye’den Hollanda’ya göçün 50. yılı ve engeli vatandaşların spor yapmasının önemine vurgu yapmak için tur yapan Funda Müjde’ye turunda kocası Ran Miedema Müjde ve kaynı Rene Miedema eşlik etti.

 

Lüleburgaz Bisiklet Derneği Başkanı Atıf Aral ve üyeleri Funda Müjde’yi Özerler Mahallesi Hasanağa Çeşme Sokak’taki dernek binasında ağırladılar.

Funda Müjde, burada yaptığı konuşmada 2007 yılında tatil için geldiği İstanbul'da kaza geçirdiğini ve kaza sonunda omurilik felci olduğunu söyledi. Kaza nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Müjde, tiyatro oyunlarına, radyo programlarına, şovlarına ve köşe yazarlığına devam ettiğini ifade etti.

Türkiye’den Hollanda’ya göçün 50. yılı ve engeli vatandaşlar için spor yapmanın önemine dikkat çekmek amacıyla 28 Mayıs’ta Amsterdam’ın Olimpiyat Stadı'ndan üç tekerlekli bisikletiyle hareket ettiğini dile getiren Müjde, “Yol boyunca birçok şeyle karşılaştım. Bazı ülkelerde eşimle birbirimizi kaybettik. Yağmurda ıslandık, çamura battık, ters yollara girdik yani kısacası çok şey yaşadık. Lüleburgaz’a kadar 3 bin 500 kilometre yol kat ettik. Lüleburgaz’da bulunmaktan mutluyum. Turumuz İstanbul’da son bulacak” dedi.

 

Atıf Aral da, Lüleburgaz’a uğradığı için Funda Müjde’ye teşekkür etti. Lüleburgaz’da dernek olarak son bir yıl içinde bisikleti sevdirmek için çok çalıştıklarını belirten Aral, “Lüleburgaz’da eskiden bisiklette Avrupa’da çok başarılar elde edilmiş ama zamanla bisiklet burada unutulmuş. Bizde bisiklet merakını ve sporunu tekrar sevdirmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Daha sonra Funda Müjde ve yanındakiler buradan İstanbul’a hareket etti.

 

Yılmaz ORUÇ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek