Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 21 Ağustos 2014, Perşembe 09:18 tarihinde eklendi. 932 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ŞEKER FABRİKAMIZIN ÇALIŞMASINI İSTİYORUZ

Alpullu Şeker Fabrikası’nın Cumhuriyet’in simgesi olduğunu belirten MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Aksakal “Şeker Fabrikamızın çalışmasını istiyoruz” dedi.
ŞEKER FABRİKAMIZIN ÇALIŞMASINI İSTİYORUZ

 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Alpullu Şeker Fabrikası’nın bölgeye ve ülke ekonomisine önemli katkıları olduğunu da belirten Aksakal, fabrikanın kapatılmasının Türkiye’nin, Trakya’nın ve Kırklareli halkının zararına olduğunu söyledi.

 

Aksakal; “1926 yılında kurulan Alpullu Şeker Fabrikası’nı Mustafa Kemal Atatürk Trakya’mıza kazandırmıştır. O yıllarda yurdumuzun şeker ihtiyacı bu fabrikadan sağlanıyordu. Böyle büyük bir fabrikanın Trakya’mızda olması çevre insanına büyük bir imkân sağlamıştır. Köylü üretime katılmış, fabrikada çalışan işçiler buranın insanıdır. Çoğu kişiye iş sağlanmıştır, üretimi 100 tonları geçiyormuş. Bu fabrikanın günümüzde düştüğü durum ise çok üzücüdür. Üretim düşmüş, köylü pancar ekemiyor, fabrika satılacak noktaya gelmiş. Trakya’mız için çok büyük bir kayıptır. Mustafa Kemal Atatürk ülkenin o günkü zor şartlarında bu fabrikayı kuruyor. Daha iyi duruma geleceğine, gelişeceğine kapanma noktasına geliyor. Çok acı bir durumdur. Sağlığımız içinde bu fabrika önemlidir. Pancar şekerinin vücudumuza fazla zararı yok. Günümüz hastalıkları kanser, şeker hastalığı niçin arttı? Emperyalist çıkarlar için mısır şekeri ithalat ettik, şeker niyetine kullandık. Türk insanın geldiği noktada çoğu insan hasta ilaçlara mahkûmdur. Pancar şekeri kullanalım, bu fabrika çalışsın, destek olalım. Atamızın kurduğu fabrikaya sahip çıkalım. Bu fabrikayı bilenler vardır; fabrikanın içinde Ergene köşkü var. Atamızın iki gün kaldığı evdir. Eşyaları çok iyi korunmakta, ceylan derisinden koltuklar, ahşap masalar, el yazması kitaplar… Orasının müze haline getirilmesi gerekiyor. Bunun için de yetkililerin ilgilenmesini istiyorum. Doğa güzelliği ayrı bir konu; asırlık çınar ağaçları, yeşillikler içinde bir yer. Sosyal faaliyetlere o yıllarda çok önem vermişler. Golf sahası yapılmış, sinema salonu, yüzme havuzu… Alpullu Şeker Fabrikası, görülmeye ve korunmaya değer bir yer. Elimizden geleni yapalım, kaybettiğimiz zaman iş işten geçmiş olacaktır. Buradan herkese sesleniyorum; Trakya için büyük bir imkân olan, Ülkemizin sağlığı açısından Atamızın kurduğu fabrikamızın çalışmasını istiyoruz” dedi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek