Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 23 Temmuz 2014, Çarşamba 09:21 tarihinde eklendi. 1575 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nerde o eski bayramlar ?

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Lüleburgaz kent merkezinde esnafın nabzını tutmak için mağazaları gezdik.
Nerde o eski bayramlar ?

Bayram nedeniyle hareketlenmesi gereken birçok mağazada fazla bir hareket olmadığını gördük.

 

Lüleburgazlı esnaf eski bayramlarda daha fazla iş yaptıklarını ve daha fazla para kazandıklarını belirterek şimdiler de çok moda olan “Nerde o eski bayramlar ?” sözünü hatırlattı.

 

İşte Lüleburgaz esnafının ağzında şimdiki bayramlar ve eski bayramlar;

 

Hüseyin Dinç “Bayramın adı var”

Enver Cengiz Pasajı’nda faaliyet gösteren yılların esnafı Dinç Tuhafiye’nin sahibi Hüseyin Dinç, artık eski bayramların tadının kalmadığını söyledi. Dinç “10 yıl önceki bayramları çok arıyoruz. Görüyorsunuz bayram yaklaşıyor ama bizlerde hiçbir kıpırtı yok. Müşteri bekleyip duruyoruz. İnsanların durumu belli, yaşam şartları git gide ağılaşıyor. Kısacası eski bayramları özlüyoruz. Bayramların artık yalnızca adı kaldı, kendi yok” dedi.

 

Şener Deroğlu “Bayramlar artık tatil fırsatına dönüştü”

Enver Cengiz Pasajı’nda yaklaşık 40 yıldır Lüleburgazlılara hizmet veren Nihat Kundura’nın sahibi Şener Deroğlu da bayram coşkusu ve sevincinin artık kalmadığını söyledi. Deroğlu “Eskiden bayram gelince esnafa da bir hareket gelirdi. Şimdi ne bayram var ne de sevinci yaşanıyor. İnsanlar bayramları tatile çıkmak için fırsat biliyor. Yaz aylarına da rastlayınca herkes denize tatil yapmaya gidiyor. Böyle olunca da esnafta hareket de olmuyor bereket de” dedi.

 

Adnan Deroğlu “Bayramların heyecanı öldü sıradanlaştı”

Yumurcak Bebe mağazası sahibi Adnan Deroğlu da bayramların heyecanının öldüğünü ve sıradan bir güne dönüştüğünü söyledi. Deroğlu “10 yıl öncesini hatırlıyorum da insanlarda bir sevinç, coşku ve heves olurdu. Çünkü gelen bayramdı. Ama artık bayramlar nedendir bilinmez niteliğini kaybetti. İnsanlarda hiçbir heves sevinç yok. Böyle olunca esnafın da işleri durgun oluyor” diyerek eskiye özlem duyduğunu söyledi.

 

Ferhat Türedi “Bayramlarla birlikte insanlık ta ölüyor”

 

28 yıldır esnaflık yaptığını belirten Gürbüz Kundura’nın sahibi Ferhat Türedi de bayramların her geçen gün ölmeye başladığını söyledi. Türedi “çiftçi zor günler yaşıyor, emekli perişan, işçinin durumu ortada. Böyle olunca biz esnaflar da dükkânda oturup müşteri bekliyoruz. İşlerimiz durma noktasına geldi. Her kesimin gidişattan menuniyetsiz olduğu bir ortamda tabiî ki bayramlar da eski bayramlara benzemiyor. Çünkü artık insanların yüzü gülmüyor, umutları tükenmiş bir durumda” dedi.

 

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek