Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 23 Temmuz 2014, Çarşamba 09:20 tarihinde eklendi. 1293 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bu nitelikte cihaza ihtiyacımız yok

Kırklareli İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Lüleburgaz Devlet Hastanesi tarafından 18 Temmuz Cuma günü “Lüleburgaz’da beyin ameliyatı yapılmayacak mı?” sorulu haberimize yanıt geldi.
Bu nitelikte cihaza ihtiyacımız yok

Hürfikir Gazetesi olarak kamuoyunun bilgilenmesi için beyin ameliyatlarında kullanılan tek mikrocerrahi mikroskop cihazının Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilmesinin nedenini sormuştuk. Yedi maddeden oluşan haberimize Lüleburgaz Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op. Dr. Mustafa Köprücüoğlu, tarafından yazılı açıklama yapıldı.

 

Yapılan yazılı açıklama: “Haberinizde “Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde beyin ameliyatlarında kullanılan tek mikrocerrahi mikroskop cihazının Ankara Numune Eğim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildiği ileri sürüldü” denilmektedir. Söz konusu cihazın Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredildiği hususu doğrudur. Ancak cihazımız 16/04/2012 tarihinde envanterimize girmiştir. Envantere girdiği tarihten 31/05/2014 tarihine kadar gecen sürede beyin cerrahisi uzmanları tarafından gerçekleştirilen 271 vakanın 28’inde kullanıldığı tespit edilmiştir. İnceleme sonrasında atıl kapasiteye sebebiyet verdiği için Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığı’nın 663 sayılı KHK’de tanımlanmış yetki ve görevi doğrultusunda kaynakların verimli kullanılması ilkesine bağlı olarak gerekli planlama yapılmış ve bakanlığımızın talimatı doğrultusunda devir işlemleri tamamlanmıştır. Halen hastanemizde beyin ameliyatı yapılabilmekte olup daha geniş yelpazede operasyon yapılabilmesi için bakanlığımız tarafından yeni model mikroskop cihazı tahsisi edilmiştir.

Diğer Hususlar;

1.Cihaz bozulmamış ve tamire yollanmamıştır. Yukarıda bahsettiğimiz üzere atıl konumda olduğu için devredilmiştir.

2. Bu modelde cihaza ihtiyaç yoktu. Kırklareli Devlet Hastanesi’nde aynı ameliyatlar Kulak Burun Boğaz mikroskobuyla da yapılabilmektedir.

3. Lüleburgaz’da beyin ameliyatı yapılıyor ve yapılmaya devam edilecektir. Tahsisi edilen yeni mikroskobuyla daha geniş ameliyatlar yapılabilecektir.

4.Bu hafta yapılacak vaka beyin cerrahisi ameliyat odasındaki teknik bir sebepten ertelenmiştir.

5. Lüleburgaz’ımız fazlasıyla önemsenmektedir. Son birkaç ayda hastanemize 1000000 TL’lik yatırım yapılmıştır. Yeni acil servis ve yoğun bakım ünitemiz hizmete girmiştir. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden başka yeni beyin cerrahisi mikroskobu olmak üzere KBB mikroskobu, Göz Mikroskobu, Aseptizör ve Yoğun Bakım solunum cihazı tahsisatı yapılmıştır. Eldeki eski veya demode cerrahi setler ve tıbbi cihazlar da hızla yenilenmektedir. Önümüzdeki aylarda da görüleceği gibi hastanemiz Trakya bölgesinde hatta ülkemizde en fazla sağlık yatırımı alan merkezlerden birisi haline getirilecektir.

6. Cihazın niteliği ile Lüleburgaz’ın nüfus sayısının herhangi bir bağlantısı yoktur.

7. 5. maddede de belirttiğimiz hususlardan anlaşılacağı gibi son yıllardaki en yüksek yatırım ve merkezi kaynak temini yerel seçimlerden sonra gerçekleştirilmiştir.

Neticede Kırklareli Genel Sekreterliği’nden hastane yönetimimize kadar bütün çalışanlar Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nin daha modern ve kapsamlı hizmet vermesi için çaba sarf etmekte bu çaba da merkezi yönetim tarafından etkin biçimde desteklenmektedir. Saygıdeğer hemşerilerimizin bilgilerine sunulur.”

 

 

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek