Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 22 Temmuz 2014, Salı 09:20 tarihinde eklendi. 1033 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Karaoğlan olsaydı İsrail’e girerdi

İsrail’in Filistin’de uyguladığı katliama tüm dünyadan tepkiler geldi. Venezuella ve Şili ise İsrail Büyükelçileri’nin ülkelerini terk etmesini istedi.
Karaoğlan  olsaydı İsrail’e girerdi

Türkiye Hükümeti’nin tepkileri ise sadece sözde olurken İsrail’le olan anlaşmalarda herhangi bir yavaşlama olmadı.

Türkiye’nin v e Dünya’nın İsrail’i konuştuğu günlerde Demokratik Sol Parti (DSP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Hasan Karapınar, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. Yılında  gündeme bomba gibi düşecek açıklama yaptı.

Merhum Bülent Ecevit’in Kurucu Genel Başkanı olduğu DSP’nin Lüleburgaz İlçe Başkanı Hasan Karapınar yaptığı açıklamada; “20 Temmuz 1974 tarihinde yapılan Kıbrıs Harekatı önceki gün 40 yılı geride bıraktı. Karaoğlu lakaplı Merhum Başbakan Bülent Ecevit tarafından gerçekleştirilen  Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türkiye tüm dünyaya “Barış için de bazen savaş gerekir”  düşüncesini gösterdi.

Türkiye, bu harekatla 40 yıl önce kendisine ambargo uygulayan  Amerika Birleşik Devletleri’ne de kafa tutmuştu.  1974 yılından önce Rumlar  Kıbrıs’ta her türkü katliamı yapmışlardı. Başbakan Ecevit onları önce diplomasi dili ile uyardı. Anlamadılar gerekeni yaptı. Kıbrıs Barış Harekatı dünya kamu oyunda olumlu tepkiler kazanmıştı. Merhum  Bülent Evecit, bugün Başbakan olsaydı İsrail Filistin’e uyguladığı bu katliamı yapamazdı.  Karaoğlan olsaydı İsrail’e girerdi.  Bugünler tam da Merhum Genel Başkanımız Karaoğlan lakaplı  Sayın Bülent Ecevit’in  Başbakan olması gereken günler” dedi.

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek