Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 22 Temmuz 2014, Salı 09:16 tarihinde eklendi. 1064 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pancar Ekelim Trakya Kurtulsun”

TEMA Vakfı Vize İlçe Temsilcisi Adem Olgaç, son günlerde gündemden düşmeyen Alpullu Şeker Fabrikası ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Çiftçimizi uyaralım, uygun yerlere pancar ekelim, geçmişe saygı ile geleceğimizi kurtaralım.”
Pancar Ekelim  Trakya Kurtulsun”

Bölgede Pancar Ekmekle, Alpullu ve Trakya’nın kurtulacağını belirten Olgaç, şunları söyledi; “Cumhuriyet Döneminde Trakya’da, tarıma dayalı ilk fabrikadır Alpulu Şeker Fabrikası. Cumhuriyeti kuran dahi insan Atatürk, çok güç koşullarda, 26 Kasım 1926 tarihinde çiftçi üretsin-kazansın, ülke şeker ihtiyacını karşılasın diye şeker fabrikaları kurmaya başlar. İlki Alpulu, Uşak, Kars, Turhal, Eskişehir ve diğerleri, İnsanlar ‘’DOĞDUĞU YERDE DOYSUN’’ diye sanayi tüm Anadolu’ya yayar Atatürk. Nevşehir’e, Nazilli’ye, Adana’ya dokuma fabrikaları kurar güç koşularda ve diğerleri. Şimdi dönüp baktığımızda göremediğimiz SEKA’lar… Et Balık Kurumu gibi. Trakya özelinde Alpulu Şeker Fabrikası’nın önemini üç kuşak insanımız çok iyi bilir..Sürüm-ekim-bakım-hasat ve nakliye aşamasında kaç kişi ekmek yerdi pancardan! Eken çiftçimize torba ile gelen şekeri henüz unutmadık. Kış  aylarında peyder-pey gelen 1çapa, 2.çapa, sulama, küspe paraları… Ve o pancar, o şeker bizimdi. Devlet Üretme Çiftlikleri-Et Balık Kurumu- T.M.O gibi kurumlarla desteklenen tarımsal üretim, 80 yıl Türk halkını kendine yeter hale getirmiştir. Ama bugün dönüp baktığımızda, bu kurumların birçoğu son dönemde yok edilmiş ve biz dışarıdan tarımsal ürün almaya başlamışız. Hem de ne ürünler. G.D.O’lu pirinç, G.D.O’LU mısırdan elde edilen şeker ve diğerleri… Ve Türkiye’de salgına dönüşen KANSER! Yukarıda sayılan birçok kurum gibi, Alpulu Şeker Fabrikası da yok edilmek isteniyor. Sahip çıkılmazsa peşinden Trakya Birlik, Tarım Kredi Kooperatifleri hedeflenecek. Alpullu Şeker Fabrikası, Trakya’daki son kale gibidir. Buğday dökecek ofis bulamayan çiftçilerimiz, artık sona geldiklerini görerek varlıklarına sahip çıkmalıdırlar. Kara çantalı sözde emlakçılara arazileri yüksek fiyatla satmak geleceğimizi yok etmektir. Yarın kendi topraklarımızda IRGAT bile olamayız. Kendi yaşam alanımızda sığıntıya döneriz. Trakya çiftçisi çok önemli bir dönemeçte bulunuyor. Onlara yol gösterecek, rehberlik edecek olanlar da, Ziraat Odaları, Tarım Müdürlükleri, Panko birlik ve diğer tarımsal kurumlardır. Burada mihenk taşı Alpulu Şeker olsun. Çiftçimizi uyaralım, uygun yerlere pancar ekelim, geçmişe saygı ile geleceğimizi kurtaralım. Pancar Ekelim, Alpullu Kurtulsun, Trakya Kurtulsun.”                                                       

 Haber Merkezi

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek