Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 21 Temmuz 2014, Pazartesi 09:09 tarihinde eklendi. 1078 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çarşamba günü Kadir Gecesi

Lüleburgaz İlçe Müftüsü İsmail Günay, 23 Temmuz Çarşamba gününü 24 Temmuz Perşembe gününe bağlayan gecenin Kadir Gecesi olduğunu bildirdi.
Çarşamba günü Kadir Gecesi

Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi indirildiğini belirten Günay, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayınladı. Kadir Gecesi için Sokullu Mehmet Paşa Cami başta olmak üzer tüm camilerde Kur’an-ı Kerim okunacağını belirten Günay, tüm vatandaşları  Kadir Gecesi’nde camilere davet etti.

Günay’ın mesajı; “Rabbimiz Kadir Gece’sinin değerini Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde bildirmektedir: "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." (Kadir Suresi,1-5). Kadir Gecesi, kadri kıymet bilme, rabbimizin bizlere sunduğu sayısız nimetlerin farkında olma zamanıdır. Kadir Gecesi’ni idrak etmenin ve ondan nasiplenmenin yolu ise, Kur’an-ı Kerim’in eşsiz mesajını anlamak ve onun aydınlattığı istikamette yürümekte geçmektedir. Bu gece aynı zamanda dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Bizler, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde, böylesi müstesna geceleri kendimizi yenileme fırsatı olarak değerlendirmeli, hikmet gözüyle kendimizi sorgulayıp, özeleştiri yapmalı, işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dilemeliyiz. Bu gecede, kendimizle, Yüce Yaratıcımızla ve çevremizle barış içinde yaşamanın ve hayatımızı anlamlı kılmanın yollarını aramalı, kendimiz, ailemiz ve bütün insanlık için dua etmeliyiz. Bu gece için, Sevgili Peygamberimiz (sav):  “Faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diyerek dua etmemizi tavsiye etmektedir” diye konuştu.

23 Temmuz çarşamba günü öğle namazından sonra Sokullu Mehmet Paşa Cami’nde bayanlara Sakal-ı Şerif’in ziyarete açılacağını ifade eden Günay, “Akşam namazı ile yatsı namazı sonrası Merkez Sokullu Mehmet Paşa Cami’nde Kadir Gecesi Özel programı (Mevlid-i Şerif) yapılacak. Yatsı ve teravih namazının bitiminde erkeklere Sakal-ı Şerif ziyarete açılacaktır.  Bu coşkuya gelin hep beraber ortak olalım. Hep beraber dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle, Tüm Lüleburgaz’da yaşayan kardeşlerimizin Kadir Gecesini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını, müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Yılmaz ORUÇ

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek