Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 24 Haziran 2014, Salı 09:22 tarihinde eklendi. 1486 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de gündem grevdeki işçiler

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda dün yapılan Pazartesi toplantısında gündem Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi’nin Şişecam fabrikalarında ki grevi oldu.
CHP’de gündem grevdeki işçiler

Toplantıya katılan Kristal İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Turgut Öz “Şu an asgari ücretle çalışan işçilerimiz ar. Cam sektörü ağır iş kolu sektörüdür. İşyerimizdeki bu dengesizliğin giderilmesi ve haklarımıza olan saldırıdan dolayı greve çıktık” dedi.

Şişecam işçisi olan CHP Lüleburgaz  Gençlik  Kolları Başkanı Seyran Yılmazoğlu”da “4 günden beri grevdeyiz. Pazar günü Kırkpınar’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a dönerken bizleri ziyaret etmesini bekliyorduk. CHP’li vekillerden ziyaret bekliyorduk. Partimizin yerel örgütlerinden destek var ama Genel Merkez’den destek yok. O nedenle kırgınım” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi  toplantısı dün parti binasında yapıldı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Aladdin Güncer’in katılmadığı toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcısı Fahrünissa Demirel yönetti.

 Toplantıya Şişe Cam’da çalışan Kristal İş Sendikası  İşyeri Baştemsilcisi Turgut Öz ve İşyeri Temsilcileri de katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan Turgut Öz, “Kristal İş Sendikası’nın tarihi mücadelelerle doludur.  1965 yılında kurulan Kristal İş Sendikası 1966 yılında DİSK’i kurmuştur.  1971 yılında  78 gün grev yaptık.  12 Eylül döneminde 107 gün grev yaptık.  Cam işçisi Asgari ücretle çalışırken 1989 yılında yüzde 350 zam aldı. Yine 1991 yılında yaptığımız grevle yüzde 150 zam aldık.   Bizler o yıllardan  iş hakları konusunda o zaman ismi Eczacıbaşı olan Zentiva ile yarışıyorduk. 2000’li yıllara girdiğimizde cam işçisinin ücreti erimeye başladı. Zentiva işçileri bizi geçti. Şu an Kristal İş Sendikası’na üye 5 bin 800 işçi var. Bunların 3 bin 500 tanesi hiç grev görmedi. Birileri işverene yanlış bilgi vererek cam işçisinin grevi göz alamayacağını söyledi. Ama bu bilgiyi veren de, bu bilgiyi dinleyende pişman oldu. Yeni arkadaşlarımız da bizler gibi dimdik. Bizler ağır işçiyiz. Bizim ücretlerimiz tekstil işçisi ile aynı olamaz.  Mücadelemiz bunun için” dedi.

Şişe Cam İşçisi olan  CHP Evrensekiz Belediye  Meclis Üyesi Esat Duymuş’da yaptığı açıklamada “Greve çıktığımız için bazı kişiler sizin rahatınız iyi daha ne istiyorsunuz tekstilde çalışan 12 saate asgari ücret alıyor diyorlar. Bizde diyoruz ki tekstilde çalışanın asgari ücret almasının nedeni greve çıkan işçiler değil kendileridir.  Bizleri teksil işçileri ile karşılaştıracaklarına zentiva işçileri ile karşılaştırsınlar, polisler karşılaştırsınlar, memurlarla karşılaştırsınlar.  Bu zihniyet, işverenin işçi sınıfına kurduğu zihniyettir.  Bu zihniyetten kurtulursak hem bu AKP  hükümetinden den hem işçi sınıfı olarak sürekli ezilmekten kurtulacağız” dedi.

  Esat Duymuş’un konuşmasından ardından Şişecam’da çalışan CHP Lüleburgaz  Gençlik Kolları Başkanı Seyran Yılmazoğlu söz aldı.

Yılmazoğlu yaptığı konuşmada “Ben şişecam da 1 yılı aşan bir süreden beri çalışıyorum. Benim net ücretin 950 TL.  Bizim greve çıkma nedenimiz bu.  Yerelden çok destek var. Ancak genelden destek yok.  CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazar günü Kırkpınar’a geldi. Ancak gereve çıkan işçileri ziyaret etmedi. Bu nedenle çok kırgınım” dedi.

Seyran Yılmazoğlu’nun ardından Özgür Kaya söz aldı.  Özgür Kaya “CHP olarak greve çıkan işçilerin yanındayız. Onların mücadelesi bizlerin mücadelesidir. Soma’dan da ayrı tutulamaz. Geçtiğimiz Cuma günü Hacı Ahmet Azman Camii’nin açılışındaydık. Oda Lüleburgaz Müftüsü’ne dedim ki hocam bizim greve çıkan cam işçileri için de bir dua edelim. Müftü bey bana olmaz yanlış anlaşılır dedi. Yahu bizim diyanet işleri hep patronlardan yana mı olacak. Biraz da ezilenden yana olsa olmaz mı?” dedi.

Özgür Kaya’nın konuşmasının ardından    Hakan Dedeğlu söz aldı. Hakan Dedeoğlu konuşmasında “Bu grev için Lüleburgaz Demokrasi Platformu’nu da harekete geçirmeliyiz.  Grevle ilgili Kongre Meydanı’nda da etkinlikler yapılmalı” dedi.

Hakan Dedeoğlu’nın konuşmasının ardından söz alan Turabi Kayan “Eskiden esnaf greve çıkan işçilere gözle bakmoyordu. Şimdi işçilerin yanında yer alıyor. Bu greve tüm halkımızı katmak zorundayız” dedi.

Turabi Kayan’nın konuşmasının ardından söz alan Hasan Bilgiç’de “O bize destek vermedi bu bize destek vermedi dememeliyiz. Bizzat  işin içinde biz olmalıyız” dedi.

Toplantı daha sonra sona erdi.

Ertan BAYER                                       

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek