33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 23 Mayıs 2014, Cuma 09:18 tarihinde eklendi. 1522 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fuara coşkulu açılış

Renkly Fuarcılık tarafından organize edilen Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz Ticaret Borsası işbirliğinde gerçekleştirilen 3. Trakya Hayvancılık, Süt Ürünleri ve Tohum Fuarı'nın açılışı yapıldı.
Fuara coşkulu açılış

 Fuarda sergilenen birbirinden değişik son model cihazlar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kapalı pazar yerinde düzenlenen fuarın açılışına Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İlçe Tarım Müdürü Hasan Karaman, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca ve vatandaşlar katıldı.

Renkly Fuarcılık Bölge Sorumlusu Nalan Cömert’in açılış sunumunda sonra Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, dünyada tek vazgeçilemeyen şeyin insanın beslenmesi için üretilen ürünler olduğunu söyledi.

 İnsanların beslenmesi için üretilen ürünlerin verimi artırmak için teknolojilerin daha çok geliştirilmeye çalışıldığını belirten Halebak, bunun yanında tarım alanlarını ve hayvan ırklarının da iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin çiftçilik, tarım ve hayvancılık bakımında en önemli yerlerinden birinin Trakya olduğunu dile getiren Halebak, "Çevremizde son yıllarda hayvancılık yatırımları arttı. Bunun sonucunda sorunlarda beraberinde geldi. Bu sorunların çözümü için sorunlar üretmeliyiz. Ayrıca ülkemizde tarımın yeri belli. Köylülerimiz ve tarımla uğraşanlar kentlere gelmek istiyorlar. Bir taraftan da topraklar bölünüp küçülüyor. Diğer taraftan da toprakları birleştirmek için yasa çıkarmak gerekiyor. Bütün bunlar içerisinde bizlere düşen görev daha iyi kazanç sağlayacak tedbirler almaktır.  Ben fuarımızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, diğer yetkililerle beraber fuarın açılışını yaptıktan sonra fuar alanını gezerek, yetkililerden ve fuara katılan şirket temsilcilerinden bilgi aldılar.

25 Mayıs Pazar gününe kadar kapalı pazar yerinde açık olacak fuar ziyaretçilerini bekliyor.

 

Yılmaz ORUÇ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek