Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 29 Nisan 2014, Salı 09:11 tarihinde eklendi. 1461 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de gündem 1 Mayıs

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda dün yapılan Pazartesi Toplantısı’nda 1 Mayıs 2014 tarihinde Kırklareli’de yapılacak olan 1 Mayıs kutlama etkinliğine güçlü bir şekilde katılma kararı alındı.
CHP’de gündem 1 Mayıs

CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcısı Fahrünissa Demirel “Araçlarımız sabah saat 09.30’da Kırklareli’ne hareket edecek. Hareket yeri üyelerimize bir gün önceden mesajla bildirilecek” dedi.

 CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün 12.30-14.00 saatleri arasından parti binasında yapıldı.

Toplantıya CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcısı Fahrünissa Demirel,   başkanlık  yaptı.

Toplantının tek gündeminin 1 Mayıs olduğunu belirten Demirel “CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı olarak  Mayıs’ta Kırklareli’ne gitme kararı aldık. Araçlarımız 09.30’da hareket edecek. Hareket yeri ya Hükümet Konağı önü ya da 8 Kasım Stadı’nın önü olacak.  Henüz hareket yeri belli olmadı. Olunca tüm üyelere mesaj atacağız. Araçları CHP olarak sağlayacağız. 1 Mayıs’a gelenler araç parası ödemeyecek” dedi.

Demirel’in ardından  DİSK Genel İş Lüleburgaz Belediyesi İşyeri Temsilcisi Meral Köprülü söz aldı.

Köprülü “Biz sendika olarak Lüleburgaz’dan Kırklareli’ne 1 Mayıs’a katılmak için 2 araç kaldıracağız. Bu  mitinge güçlü bir şekilde katılalım çağrımızı yapalım” dedi.

Köprü’lün ardından söz alan Turabi Kayan “AKP hükümeti  Dar Bölge Seçim Sistemi’ni getirip milletvekili sayısını 400’e çıkarmayı daha sonra da Anayasa’yı değiştirip, Başkanlık sistemine geçmeyi hedefliyor. Hani onların meşhur biz sözü var. Hedef 2023 diye. Onların hedefi 2023’de Atatürk’ün kurduğu, bağımsız, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ni bitirme hedefidir.  Rejimi bitirme hedefidir. Bununla en iyi mücadele yolu alanlara çıkmaktır.  1 Mayıs bunun için en uygun gündür” dedi.

Turabi Kayan’ın ardından söz alan Hakan Dedeoğlu, “Geçtiğimiz hafta milletvekilimiz Turgut Dibek’ten sonra söz almadım. Ancak Turgut Dibek’in, Tatarköy’le ilgili söyledikleri gazetelerde haber olunca bu konuşmayı yapma gereği doğdu.  Bunun yanında geçtiğimiz hafta üzücü bir olay yaşadık.  Belde iken 30 Mart 2014 tarihinden sonra köy olan Sakızköy’de bulunan Kent Ormanı’nı fotoğraflayan gazeteci arkadaşımız Murat Sevgi, yanan kimyasal çöplüğün içine düştü.  Ayakları ve elleri yandı. Kendisine deri nakli yapılıyor. Bunun yanında bu çöplerin buraya atılmasının Sakızköy Belediye  Meclisi tarafından karara bağlandığını öğrendik.  Bu konu ile ilgili olarak gerekli araştırmaları İl Genel Meclisi Üyeleri Gürcan Kırım ve Yeşim Girgin yapıyor.  Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hakan Dedeoğlu’nun ardından, söz alan İzzet Pehlivan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını çıkarmakta çok geç kaldığını söyledi.

Türkiye’nin çok kötü günler yaşadığını ancak CHP’nin görevini iyi yapamadığını da belirten Pehlivan “Partimiz kendine çeki düzen vermelidir. Daha iyi muhalefet yapmalıdır” dedi.

İzzet  Pehlivan’ın ardından söz alan Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş “Seçimler geride kaldı. Şimdi hizmet zamanı diyoruz. Ancak seçim sonuçlarıyla ilgili olarak hesap yapanlar var.   Başarıya çamur atanlar var. Bu hareketler kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine partimize kaybettirir Bu gibi hareketleri bırakmak lazım” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

Ertan BAYER 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek