Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 02 Nisan 2014, Çarşamba 09:16 tarihinde eklendi. 1159 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

9 vekil istifa edecek!

9 vekil istifa edecek!

Seçimi kazanarak Belediye Başkanı olan 9 milletvekili istifa ederek Meclis'e veda edecek.

 Yerel seçimlerde aday olan ve seçimi kazanarak belediye Başkanı olan 9 milletvekili Meclis'e veda edecek. 4 AKP, 3 CHP ve 2 BDP milletvekili belediye başkanlığı mazbatalarını aldıktan sonra TBMM'ye istifa dilekçelerini verecekler.

 Sayı 539'a düşecek

TBMM'de yapılacak oylama ile bu milletvekillerinin üyeliği sona erecek. Böylelikle TBMM'nin üye sayısı 548'den 539'a düşecek. AK Partinin üye sayısı 314 olacak. Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya'nın da istifası nedeniyle bu sayı 313'e gerileyecek. 134 sandalyesi olan CHP de 131 üyeye düşecek. 22 milletvekili olan BDP ise 20'ye inecek.

 

Seçimi kazanan isimler şöyle;

Milletvekiliyken belediye başkanlığına aday olan isimlerden Fatma Şahin Gaziantep'te, Edip Uğur Balıkesir'de, Enver Yılmaz Ordu'da, Menderes Türel de Antalya'da seçimi kazandı. BDP'den Gültan Kışanak Diyarbakır'da, Sırrı Sakık Muş'ta, CHP'li Recep Gürkan Edirne'de, Mehmet Kesimoğlu Kırklareli'de Belediye Başkanı oldu. Eskişehir’in Odunpazarı İlçesinde de CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt seçimi kazandı.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek