Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 30 Mart 2014, Pazar 22:44 tarihinde eklendi. 3794 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

‘En yakışıklı Türk’ öğrencilerle buluştu

‘En yakışıklı Türk’ öğrencilerle buluştu

Ayşe Arman'a göre Ortadoğu ve Balkanların En Yakışıklı Türk’ü Sertaç Taşdelen; Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler fakültesinin düzenlediği Kariyer günleri kapsamında "Hayallerin Peşinde" sunumu ile üniversite öğrencileri ile buluştu. 

Sunumunda kurumsal hayattan girişimciliğe geçişini esprili bir dille dinleyiciler ile paylasan Sertaç Taşdelen’in sunumu büyük ilgi gördü. 

Sertaç Taşdelen, sunum sonunda plaketini Prof. Dr. Leyla Birsen Ersel'den, hediyesini ise Doç. Dr. Gülnur Eti İçli’den aldı. 

 

Sertaç Taşdelen kimdir?

Eczacı anne babanın tek oğlu olan Taşdelen 1983 yılında Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi mezunu olan Taşdelen Foça Komando Okulu’nu birinci olarak bitirdi.

Hayatin güzel tesadüfleri sonucu kariyerine 22 yaşında Dubai’de Ernst & Young’da Yönetim Danışmanı olarak başladı.

Dubai’de gecen rüya gibi 4,5 yılda, hem çalıştı. Bir taraftan dünyanın en büyük şirketlerine finansal ve kurumsal danışmanlık yaptı, kariyer basamaklarını hızlı çıktı. Ama bir tarafta da 5 fotoğraf sergisi yaptı, hepsinin gelirini bağışladı. Bu Dubai kraliyet ailesiyle hatta Ayşe Arman’la tanışmasına vesile oldu ve aslında pek de şikâyetçi olmadığı o baslık Hürriyet Pazar’ı süsledi; ‘Ortadoğu ve Balkanların En Yakışıklı Türk’ü. Hem çöllerde jigiyle gezdi, hem tenisi çok sevdi, hem de sörfüyle dalgalarda süzüldü. Bir taraftan bağlı oldu ajansta dünyanın en önemli markaları için kamera karsısına geçti, podyumda yürüdü, dev billboardlarda marka yüzü oldu.

Uzakdoğu’ya duyduğu hayranlık onun 2010’da ayni şirketin Singapur ofisine transfer olmasına vesile oldu. 3 yıl da doğunun derinliği karsısında büyülendi. Bu sefer kurumsal hayattan çıkmak, kendi hayallerinin pesinden gitmek için yine uyumadı 20 saat çalıştı.  

Canından çok sevdiği annesi Binnaz Hanimin hobisinden yola çıkarak hayata geçirdiği Online Kahve Falı web sitesi binnazabla.com kısa zamanda büyük kitlelere ulaştı. Ve 2012’nin 1 Haziranının sabahı yeniden doğdu, artık çocukluğunda hayalini kurduğu, gerçek bir girişim macerasına baslamisti. 

2012’de Singapur’da yılın En Stil Sahibi Genç Isıdamı odunlunu kazandı.

2013’te kendi Teknoloji Yatırım şirketi Trust Capital Partners’i kurdu, House of Genius adi verilen uluslararası konferans zincirinin Türkiye direktörü oldu, Project GO adını verdiği on line seyahat programına başladı. Bütün bunları Singapur Merkezli Taşdelen Private adi altında topladı. Türkiye’de Outstanding Young Person Award’a aday gösterildi.

Bir hayali anılarını gençlerle paylaşmaktı, 2013 sonunda Bilkent’te kendi evinde ilk konuşmasını yaptı, ve arkası kesilmedi.

Sosyal sorumluluğa duyduğu tutku onu Pedalla Projesi ile 2014’te doğum gününü bağışlamaya itti ve yârdim toplamak için bisiklete bindi. Neden olmasın diye düşünürken kendini dizi setinde ilk rolünü yaparken buldu.

Artık elinde lap topu dünyayı geziyor, Thailand’da Muay Thai öğrenip, İzlanda’da buzullarda safari, California’da surf, Chamonix’de kayak yapıyor. Olabildiğince az şeye sahip olup, olabildiğince çok yasamak istiyor. Tüm bunları yaparken evren ve kâinatla harmoni içinde hayati ve kendini tanımaya, su kısacık yasama en güzel anıları sığdırmak istiyor. İflah olmaz iyimser, evrenden torpilli, hep pozitif, hayat aşığı. O kadar ki, uykuyu bile sevmez, her saniyenin hakkini vermek için.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek