Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 13 Mart 2014, Perşembe 09:17 tarihinde eklendi. 1742 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TAHA YARDIM ELİ BEKLİYOR

Lüleburgaz’da beyninde tümör olduğu saptanan ve acilen ameliyat olması gereken 8 yaşındaki Taha Ender Toprak, yardım eli bekliyor.
TAHA YARDIM ELİ BEKLİYOR

Tümörün yanı sıra beyninde su kisti oluşan, sol elini ve sol bacağını kullanmakta zorluk çeken, acilen ameliyat olması gereken minik Taha için gönüllü 3 kadın ve Lüleburgaz Kaymakamlığı harekete geçti.

Lüleburgaz ilçesinde yaşayan Nebahat- Ahmet Toprak çiftinin çocukları minik Taha 3 yıl önce görme bozukluğu şikayeti ile birlikte Lüleburgaz’da özel bir hastaneye gitti. Çekilen tomografide Taha'nın beyninde kitle olduğundan şüphelenilerek MR çekilmesine karar verildi. Çekilen MR'da ise 2011 yılında 5 yaşında olan Taha Ender’in beyninde tümör olduğu tespit edildi. Baba Ahmet Toprak ile anne Nebahat Toprak, durumun ardından çocuklarını hastane hastane gezdirip derman aramaya başladı. 3 yıldan beri gerek özel hastane gerekse devlet hastaneleri ile irtibatta olan ailenin çocuğu Taha Ender Toprak’ın beynindeki tümörün yanında oluşan su kistleri de, görme duyusunda kayba yol açmaya başladı. Beynindeki su kitlesi nedeniyle hayatı her geçen gün daha zorlaşan, sol elini ve sol bacağını kullanmakta zorlanan Taha Ender, ayrıca görme duyularını tamamen kaybetmek üzere.

AMELİYAT İÇİN 100 BİN TL GEREKİYOR
Baba Ahmet Toprak, çocuğun acilen ameliyat edilmesi gerektiğini ve bunun için de 100 bin TL gibi bir maddi imkana sahip olmaları gerektiğini söyledi. Ancak fabrikada işçi olarak çalışan baba Ahmet Toprak, bu parayı verecek maddi gücü olmadığı için çocuğunu ameliyat ettiremediğini dile getirdi. 
Baba Ahmet Toprak, "Doktorlar oğlumuzun en kısa zamanda ameliyat yapılması gerektiğini söyledi. Biz de ameliyat olması için sağlık kuruluşlarına gittik. Hangi doktorun yapabileceğini öğrenmeye çalıştık. Bu ameliyatın özel hastanelerde yapılabileceği söylendi. Ameliyatın ardından da yoğun bir tedavi uygulanması gerekiyormuş. Ancak tümörün hepsi de alınamıyor. Bunun yanı sıra oğlumun beyninde su kitlesi oluşmaya başladı. Bu da oğlumun tamamen görme yeteneğini engelledi. Oğlum sadece ışık süzmelerini görebiliyor. Bir an önce ameliyat olması gerekiyor. Ekonomik nedenlerden dolayı biz ameliyatı yaptıramadık. Çünkü ciddi bir anlamda bütçe istediler. Doktorlar, oğlumun ameliyat olmadığı takdirde, daha riskli sorunlarla karşı karşıya kalabileceğimizi söylediler. Bu başlatılan kampanya bizi fazlası ile mutlu etti. Çok mutlu olduk. Umuyoruz ki kısa sürede ihtiyaç duyulan miktar toplanır ve oğlumuz sağlığına kavuşur" dedi.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
Toprak ailesini sevindiren haber Lüleburgazlı 3 gönüllü kadından geldi. Taha Ender’in ameliyat olabilmesi için Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz onaylı yardım kampanyası başlatıldı. Yardım kampanyası yaklaşık 3 yıldır Taha Ender’in beynindeki tümör rahatsızlığı ile mücadele eden Toprak ailesine çocuklarını bir an önce ameliyat ettirebilmesi için umut ışığı oldu. 
Aile hastalığı yenebilmek adına büyük bir mücadele başlatırken, Nebahat -Ahmet çiftinin, son olarak gittikleri özel hastanede görev yapan profesörün su kistlerinin giderilmesi ve görme duyusunun geri kazanımı ile ilgili oldukça umut verici konuşmalarda bulunmasıyla ve Lüleburgaz’da başlayan yardım kampanyası ile yüzleri gülmeye başladı.

"OĞLUMUN DİĞER ÇOCUKLAR GİBİ KOŞMASINI İSTİYORUM"
3 yıldan bu yana çocuğunun hastalığı ile savaşan anne Nebahat Toprak ise, yardımsever vatandaşların desteğini beklediklerini belirterek "Çocuğumun diğer çocuklar gibi koşup eğlenmesini istiyorum. Özellikle 3 yıldır bize destek olan ana sınıfı öğretmeni Ümmü Atakan’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca başlatılan kampanyada bize destek olacak herkese de şimdiden teşekkürler" dedi.
Maddi yönden ihtiyaç halinde olan aileye destek olmak amacıyla 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’na istinaden yardım kampanyası başlatıldı. Lüleburgaz Kaymakamlığı tarafından yetki verilen Seda Kaplan, Çiğdem Yılmaz ve Seden Özen Ergin tarafından gönüllülük ilkesi esas alınarak banka hesabına para yatırılması ile Taha Ender için yardım toplanıyor. Minik Ender’in sağlığına kavuşabilmesi için 5 Mart 2014 – 5 Mart 2015 tarihleri arasında açılan banka hesabına para yatırılabilecek. 

Yardım Kampanyası’nın hesap numarası:  Lüleburgaz Halk Bankası -Şube Kodu: 0553, Hesap No: 01029520, IBAN NO: TR70 0001 2009 5530 0001 0295 20 –

Hesap Adı: Seda KAPLAN, Çiğdem YILMAZ, Seden Özen ERGİN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek