KÖYDES SEÇİMLERİ YAPILDI
Vali Ekici, cenaze törenine katıldı
Paranoya  Filmiinin Lüleburgaz çekimleri başladı
“AŞI OLMAYI İHMAL ETMEYİN”
Bu haber 04 Mart 2014, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 2856 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazlı başarılı müdür istifa etti

Hakkari İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, istifa etti.
Lüleburgazlı başarılı müdür istifa etti

 

Lüleburgazlı müdür Ergüder istifa gerekçesini “özel nedenler” olarak gösterdi. Ergüder, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü olmadan önce İstanbul da Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Ergüder İstanbul’da görev yaptığı dönemde adını Ergenekon operasyonları ile duyurmuştu.

 İstifa eden müdürden flaş açıklamalar

Hakkari Emniyet Müdürlüğü görevinden istifa eden Tufan Ergüder, dilekçesinde çarpıcı ifadelere yer verdi. Ergüder, 17 Aralık 2013 tarihinden itibaren teşkilat personelinin sürekli horlandığını, itilip kakıldığını, sürgünlere yollandığını, teşkilat içerisinde ayrımcılık ve kayırmacılık yapıldığını belirtti.

Ergüder, “Yapılan bu haksız hukuksuz ve yanlış işlemler nedeniyle severek, heyecanla yapmaya çalıştığım Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü görevinden istifa ediyorum” ifadesini kullandı.

Ergüder, istifa dilekçesinde, Emniyet teşkilatının son yıllarda güvenilirlik sıralamasında ilk üç kurum arasında yer aldığını belirterek, “Ülkemizdeki karanlık mafyatik çete, oluşum ve her türlü suç örgütüyle mücadele etti ve başarılı oldu. Teşkilatımız halkımızın dualarıyla sabık bir dönemin kapatılmasında diğer ülkelerde bulunan emsallerinin aksine ülkemizin demokrasi tarihinde, özgürlüklerin geliştirilmesine önemli işler yaptı” değerlendirmesinde bulundu.

Ergüdür, istifa dilekçesinde Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasının başladığı tarih olan 17 Aralık 2013 tarihinden itibaren teşkilat personelinin sürekli horlandığını, itilip kakıldığını, sürgünlere yollandığını, teşkilat içerisinde ayrımcılık ve kayırmacılık yapıldığını belirterek, şöyle devam etti: “Hak, adalet, liyakat, eğitim ve yeterlilik gibi ilkeler geri plana itilirken kayırmacılık ve biat kültürü ön plana alınmaktadır. Her an ne olacağını bilmeden Demokles'in kılıcı gibi başımız üzerinde bu tarz haksız ve hukuksuz işlemler sallanmaktadır. Tekrar be tekrar yapılan tayinlerle personelimiz ve aileleri işyerinde, lojmanda ve toplumda baskı ve zan altında bırakılmaktadır. Okulların da açık olduğu kış aylarında aniden tayini çıkan personel neredeyse yerine bile oturmadan üçüncü dördüncü kez günübirlik yeni bir yere tayin edilmekte, teşkilatın kurumsal hafızası haksız ve adaletsiz biçimde silinmektedir.”

Ergüder, teşkilatın her kademesinde ve her yerinde görülen bu haksız ve adalet düşüncesinden uzak yanlışlıkların personeli ciddi şekilde rahatsız ettiğine işaret etti. Ergüder, Emniyet Teşkilatının genelinde ve özelde terör bölgesi olan Hakkari'da yalan ve yanlış bilgiler ve dedikodularla bir yerlere dokunur düşüncesiyle personelin çalışma şevki kırıldığını vurguladı.

Ergüder, şöyle devam etti: “14 yaşından beri mensubu olmaktan iftihar ettiğim Emniyet Teşkilatı'nda, her amir sınıfın personelin hayali olan İl Emniyet Müdürlüğü vazifesini bugüne kadar bana verilen yetki ve mer'i kanunlar çerçevesinde, haksızlık hukuksuzluk ve adaletsizliğe karşı mücadele ederek geçirdim. Bu yetkimi hep haktan, hukuktan ve milletten yana kullandım. Yapılan bu haksız hukuksuz ve yanlış işlemler nedeniyle severek, heyecanla yapmaya çalıştığım Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü görevinden istifa ediyorum” zaman

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek