Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 27 Şubat 2014, Perşembe 09:22 tarihinde eklendi. 1772 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Durmuş: Mahir Altan bizleri memnun etti

Lüleburgaz Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. İlhan Durmuş “MHP Lüleburgaz Belediye Başkan adayı Murat Mahir Altan; açıkladığı 39 maddelik programında Lüleburgaz’da Cemevi yapma sözü verdi. İlk defa bir Belediye Başkan Adayı tarafından verilen bu söz Alevi ve Bektaşi kesimini memnun etti.” Dedi.
Durmuş: Mahir Altan bizleri memnun etti

Durmuş yaptığı açıklamada; “Geçen seçimlerde Lüleburgaz Belediye Başkanı olan Emin Halebak;  seçim öncesi Cemevi yapma sözü isteyen Alevi Bektaşi kesiminin isteklerini kabul etmemişti.  Emin Halebak’ın bu tavrı ayrımcı ve baskıcıydı. MHP Lüleburgaz Belediye Başkan adayı Murat Mahir Altan’ın inanç ve demokrasi özgürlüğünden yana yenilikçi tavrı ise cesaret vericidir ve demokrasiye yakışan bir davranıştır.

Osmanlı; Bektaşi olan Yeniçeriler ile cihana hükmetmişti. Osmanlı Padişahlarının birçoğu Alevi-Bektaşi inancındandır.   Balkanlarda Alevi Bektaşi yerleşimleri, yüzlerce Alevi Bektaşi babalarının türbe ve tekkeleri vardır. İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Çorlu, Çerkezköy’de Cemevi vardır. Kırklareli ve Silivri’de Cemevi yapılmaktadır. Cemevi yapımına, arsa tedarik edilmesine Belediyeler yardım etmektedir. Alevi ve Bektaşilerin inanç ve kimliklerine ilişkin özgürlük isteklerinin ve sorunlarının çözülmesinden bir kaybımız olamaz.

Lüleburgaz Belediyesinin şimdiye kadar alevi Bektaşi kesiminin inanç ve kimlik sorunlarını görmezden gelmesi, ibadet yeri sağlanması için hiç çaba harcamaması yanlış bir siyasettir. Toplum olarak kendi geçmişimizi ve kendisini Alevi Bektaşi olarak niteleyen bir kesimimizi yadsıyıp görmezden gelerek ilerlemek mümkün değildir.  Balkan kültürü içinde alevi ve Bektaşilerin varlığı ve katkıları yadsınamaz.  İçinde yaşadığımız coğrafyayı  çeşitli kültür , inanç ve kimliklerle kabul etmeliyiz. Lüleburgaz Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak Sayın Murat Mahir Altan’a duyarlılık ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Umarız örnek davranışı tüm diğer adaylara mesaj olmuştur.”dedi. 

 

 

                                               

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek