Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 07 Şubat 2014, Cuma 09:17 tarihinde eklendi. 3825 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Demokrasi Kuşağı Projesi’nde yoğun çalışma

Milli Eğitim Bakanlığı ile Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Avrupa Konseyi’nın ortaklaşa yönettiği Demokrasi Projesi kapsamına Lüleburgaz’da bulunan okullarda Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi konulu seminerler düzenlendi.
Demokrasi Kuşağı Projesi’nde yoğun çalışma

Lüleburgaz’da Demokrasi Kuşağı Projesi kapsamında pilot okul Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi seçildi. Okulun tarih öğretmeni Cem Aktan, 2013 yılının Temmuz Ayı’nda Ankara Kızılcahamam’da, Ayının son haftasında da İzmir Kaya Otel’de eğitim görerek seminer aldı.

Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi Tarih Öğretmeni Cem Aktan, 22-23 Ocak 2014 tarihlerinde Kırklarel Merkez’de bulunan Kırklareli Turizm Otelcili Lisesi Toplantı Salonu’nda Lüleburgaz, Babaeski, Vize, Demirköy ve Kırklareli Merkez’den gelen Felsefe ve Tarih öğretmenlerinden oluşan 30 kişilik guruba iki gün boyunca seminer verdi.

Proje eğitim seminerinin ilk günü projenin tanıtımı yapıldı. Projenin hedef grupları, nihai faydalanıcıları, projeden beklenen sonuçlar, eğitimin kavramsal temelleri, değişe demokrasi, demokrasi ve insan hakları programının tanırımı, öğretmen yeterlilikleri, etkinlik tasarımı, ihtilaflı konuların ele alınması gibi teorik bilgiler ele alındı.

Seminerin ikinci gününde seminere katılanlara otel mombasa etkinliği yapıldı.  Katılanlar 8 gruba ayrıldı. 8 guruba da ayrı konular verildi.  Bu konularla ilgili 1 saat hazırlık yaptılar. Sonra verilen konularda demokratik bir tartışma ortamı yaratıldı. Etkinliğe katılanların oldukça fazla verim aldığı görüldü.  Katılımcı öğretmenlerin sıra dışı etkinlikler ve grup çalışmalarıyla seminere aktif olarak katılmaları sağlandı.

Seminer sırasında öğretmenlere yönelik yapılan demokratik vatandaşlık ve insan haklarıyla ilgili seminer sona ermiş oldu.  Daha sonra Kırklareli ekibine 26-30 Ocak 2014 tarihlerinde Antalya-Belek Riu Otel’de eğitimi eğitim semineri verildi.  Eğitim seminerine tüm illerden 118 tarih ve felsefe öğretmeni katıldı.

Eğitim seminerlerinin 1. Gününde illerde yapılan eğitimlerin genel değerlendirilmesi yapıldı. Öğleden sonra Eğitmen Mehmet Ali Dombaycı ile çeşitliliğe çoklu bakış konusu işlendi,   grup çalışması ve etkinlik yapıldı. 2. gün Eğitmen  Ahmet Aypay ile okul ve okulu çevreleyen toplum konusu işlendi grup etkinlik çalışması yapıldı. Öğleden sonra Eğitmen Mehmet Ülger ile barış ve uzlaşı konusu işlendi ve grup etkinlik çalışması yapıldı.  Üçüncü gün  Eğitmen  Olena Styslavska  ile takım oluşturma etkinliği yapıldı. Öğleden sonra Eğitmen Engin Karadağ ile demokrasiyi yaşatmak ve aktif vatandaşlık konusu işlendi. Gazete oluşturma etkinliği yapıldı.  Dördüncü gün   Eğitmen  Rolf Gollob  ile Model ders oluşturma Demokrasi ve İnsan hakları dersi etkinliği ve birçok etkinlikler yapılarak öğretmenlerin seminerde aktif rol almaları sağlandı. Öğleden sonra da sertifika dağıtımı ve kapanış yapıldı.

 

Lüleburgaz’da öncü pilot okul olan Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi’nde öğretmenler Cem Aktan ve Necmettin Ayçiçek öncülüğünde yapılan çalışmalarda “Demokrasi Koridoru”, “Demokrasi Masası” oluşturuldu. Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek