Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 15 Ocak 2014, Çarşamba 09:16 tarihinde eklendi. 1158 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turgut Dibek Avcıların pul parasını sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Avukat Turgut Dibek, avcıların pul parasının fazlalığını TBMM’ye taşıdı.
Turgut Dibek Avcıların pul parasını sordu

Turgut Dibek’in verdiği soru önergesi şöyle; “Avcılık sporu ile uğraşan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığına kayıtlı avcılardan her yıl harç ve ayrıca pul parası alınmaktadır. 2014 yılı için avcılardan 140 TL harç alınırken, il genelinde avcılık yapabilmek için verilen pullar için 50, tüm Türkiye için 110 TL’dir. Yüksek harç ve pul paraları nedeniyle avcı sayıları her geçen yıl azalmaktadır. Bu sebepten dolayı Orman ve Su İşleri Bakanlığı avcılardan Maliye Bakanlığınca alınan harcın alınmamasını talep etmiştir. Maliye Bakanlığı ise harcı almaya devam etmektedir. Alınan harç Maliye’ye gelir kaydedilerek Orman ve Su İşleri Bakanlığına, doğaya veya avcılara bir şekilde dönmemektedir.  Yalnızca Seçim Bölgem Kırklareli’nde 5 bine yakın avcı bulunmaktadır. Maliyenin yıllık geliri ortalama 700 bin TL’dir.

 

Buna göre; Orman ve Su İşleri Bakanlığının avcılardan harç alınması uygulamasından vazgeçilmesi talebi neden kabul edilmemiştir?, Kırklareli’nde kaç avcı 2003- 2013 yılları arasında, yıllar itibari ile av harcı yatırmıştır?, Tüm Türkiye genelinde kaç avcı 2003- 2013 yılları arasında, yıllar itibari ile av harcı yatırmıştır?, 2003- 2013 yılları arasında, yıllar itibari ile Maliye av harçlarından ne kadar gelir elde etmiştir?, Toplanan gelirler neden doğal hayatın korunmasına aktarılmamaktadır?”  Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek