Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 14 Ocak 2014, Salı 09:13 tarihinde eklendi. 1307 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de temayül yoklaması çıktı

CHP’de temayül yoklaması çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün 12.30-13.30 saatleri arasında CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda yapıldı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Alaadin Güncer’in yönettiği toplantıya CHP Lüleburgaz Belediye Başkan aday adayları Hakan Dedeoğlu, Turabi Kayan ve Koray Şentürk’de katıldı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Aladdin Güncer’in partilerle paylaştığı genel merkez genelgesi parti üyelerini hem şok etti, hem de sevindirdi.

CHP’li üyeleri hem şok eden hem de sevindire genelge,  belediye başkan adayının açıklanmasının beklendiği bugünlerde il genel meclis üyelerinin tamamının, belediye meclis üyelerinin ise tek rakamlarının temayül yoklaması belirlenecek olmasıydı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Alaadin Güncer yaptığı açıklamada “Partimize 13 Ocak 2014 tarihinde saat 11.00’de ulaşan genelgede Lüleburgaz, Kırklareli Merkez ve Babaeski’de il genel meclis üyelerinin tamamının, belediye meclis üyelerinin ise tek rakamlı yerleri için ön seçim yapılacağı duyuruldu. Yani 1, 3, 5, 7, 9 gibi tek rakamlı sıralara konacak belediye meclis üyesi adayları temayül yoklaması ile belirlenecek. 2, 4, 6, 8, 10 gibi çift rakamların olduğu yerlerdeki sıralamayı da örgüt belirleyecek.  Temayül yoklaması 8 Şubat 2014 Cumartesi günü yapılacak.  Gizli oy açık tasnif şeklinde yapılacak oylamada 30 Haziran 2013 tarihinden önce partimize üye alan üyeler dikkate alınacak. Bu sıralamalar yapılırken, cinsiyet kontenjanı ve gençlik kontenjanı da kullanılacak.   Ön seçime katılmak isteyen örgütün insiyatifine  göre sıralamaya girmek isteyen belediye meclis üyesi aday adayları CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’na dilekçe ile müracaat edecek” dedi.

Aladdin Güncer’n konuşmasının ardından Neslihan Erken, Recep Ayaz,  Erdinç Berkay ve Mustafa Gerenli bir konuşma yaptı.

Nelihan Erken, konuşmasında Kocasinan İlkokulu’nda kızının eğitim gördüğü sınıfın donatılmasına yardımcı olan iş adamlarına teşekkür etti.

 Recep Ayaz, yaptığı konuşmada, 40 yıllık parti üyesiyim böyle bir demokrasi anlayışı görmedim.  Belediye başkan adayı atanarak belirleniyor, belediye meclis üyelerinin bir kısmı için temayül yoklaması yapılıyor, il genel meclis üyesi aday adaylarının tamamı için temayül yoklaması çıkıyor. Çok cesaretliyiz çok coşkuluyuz ama sonu kötü olmasın. Burada parti için uğraşan partililerin önünün açılması lazım” dedi.

Recep Ayaz’ın arsından söz alan parti üyesi Erdinç Berkay, “Bakın bazı parti üyelerimiz ön seçim kararı çıktı diyor. Ön seçim değil temayül yoklaması kararı çıktı. Çünkü ön seçim hakim huzurunda yapılandır.  Buradan Recep Ayaz’a seslenmek istiyorum Hem gençlerin önünü açalım demek, hem de yaşımız kemale erdikten sonra bir türlü aday adaylığını bırakamamak doğru değil.  Gençlerin önünü sözde değil özde açalım” dedi.

Erdinç Berkay’ın ardından söz alan parti üyesi Mustafa Gerenli “Bugünlerde Türkiye, Cumhuriyet tarihinde hukukun ayaklar altına alındığı ve bu işlerde dinin de alet edildiği en kötü günlerini yaşıyor” dedi. 

Mustafa Gerenli’nin ardından bir konuşma yapan CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu “Bugün Kuzey Kıbrıs Türki Cumhuriyet Kurucu Başkanı Reuf Denktaş’ın ölümün birinci yıl dönümü kendisini rahmetle ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Güzeri  Yılmazoğlu’nın ardından konuşma yapan olmayınca, toplantı saat 13.30’da sona erdi.

Ertan BAYER 

 

  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek