Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 20 Aralık 2013, Cuma 09:24 tarihinde eklendi. 933 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu: İktidar bu enkazın altında kalacak

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmayı değerlendirdi.
Kesimoğlu: İktidar bu enkazın altında kalacak

Kesimoğlu yaptığı açıklamada şöyle konuştu; “Bir soruşturma düşünün ki içinde İçişler Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğulları var. DP Genel Başkanlığından devşirilen Süleyman Soylu’nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığında danışman olan kuzeninin evinden para sayma makinesi çıkıyor. Bakanın özel kalemi gözaltında. İçişleri Bakanının oğlunun kiralı kasa şubesini andıran evinde 1 milyon 388 bin 200 TL, Halkbank Genel Müdürü’nün evinde 4,5 milyon dolar çıktığı iddia ediliyor. Koruma kurulu yöneticileri inşaat şirketi sahipleriyle aynı yolsuzluktan gözaltına alınıyor.

Son dönemlerde cari açığı daraltan etkisi nedeniyle ekonomi çevrelerinde tartışılan Türkiye’den İran’a altın ihracatı, altın kaçakçılığı iddiasıyla bu soruşturma kapsamında, aynı zamanda yabancılara Türk vatandaşlığına geçmede para karşılığında kolaylık sağlandığı iddia ediliyor. Türkiye’de AKP’nin 11 yıllık iktidarında konuşulmasını hep engellediği “yolsuzluk” tüm boyutlarıyla ve tüm pisliği ile ortaya saçıldı. Artık AKP’nin niye milletvekili dokunulmazlığını kaldırmadığını, niye yolsuzlukların üstüne gitmediğini biliyoruz. Çünkü balık baştan kokmuş ne yazık ki, kokuları çocuklarına da bulaşmıştır. İktidar dokunulmazlık kozasının çocuklarını kapsamadığını unutmuş olmalıdır. Sanırım yurttaşlarımız da 11 yıldır neden dokunulmazlıklar kalksın dediğimizi bugün daha iyi anlamışlardır. Daha vahim olan ise, soruşturmayı yürüten emniyet şube müdürlerinin hemen görevden alınması ve iki ek savcı daha görevlendirilmesidir. AKP bakanları, bürokratları ve bakan çocuklarıyla birlikte aklanmaktan kaçtıkça batacaktır. Tüm bunlar Türkiye’nin nasıl bir enkazın altında kaldığını göstermektedir. AKP bu enkazın altında kalacaktır” Dedi. Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek