Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 18 Aralık 2013, Çarşamba 09:17 tarihinde eklendi. 964 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu’ndan tarihi konuşma

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, TBMM’de yapılan bütçe görüşmelerinde söz aldı.
Kesimoğlu’ndan tarihi konuşma

Kesimoğlu yaptığı konuşmada “Emniyet Genel Müdürlüğü Bütçesi üzerinde CHP grubu adına söz aldım, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum… Sözlerime başlarken, şehit düşen polislerimize Tanrı’dan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyor, yaralanmış polislerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum… 10 Aralık günü, Bütçenin tümü üzerindeki konuşmasında Sayın Başbakan, önceki dönemle karşılaştırmalar yaparak 11 yıllık AKP iktidarının başarılarını sıraladı ve sık sık “işte bizim farkımız bu” deyip durdu ya, Kendisinden aldığım ilhamla ben de 11 yıllık AKP iktidarının uygulamalarını değerlendirmek ve başarılarını kutlamak istiyorum… Çalışma yaşamının en çok intihara sürüklediği meslek grubu polisimiz. Devr-i iktidarınızda, her yıl polis intiharı sayısı arttı. 12 yılda 300, yalnız 2013’te 40 polisimiz intihar etti. Emniyet-Sen kurulduğundan beri, intiharların kurum içindeki baskı ve yıldırmadan kaynaklandığını söylüyor. Buna karşılık, Emniyet Genel Müdürlüğü, sorunun üzerine gitmek yerine, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı aracılığıyla personel sayısına göre intihar oranının azaldığını açıkladı ya,  hatta intiharları önlemek için kurban keserek işi Allah’a havale ettiniz ya, İşte sizin farkınız bu! Kutluyorum….

Bütün gün mesaide, akşam eve ne ekmek götüreceğini, kredi kartı borcunu nasıl ödeyeceğini düşünen; Emekliliği dolduğu halde çocuğu için “şu okul da bir bitsin bakalım” diye yolda görse selam vermeyeceği insanların ağız kokusuna katlanan polislerimiz; Karakolda kendilerini içtimaya çeken milletvekili çocuklarından, dağıtılan bozuk kumanyalardan, sosyal medya üzerinden gazeteci tehdit eden valilerden ya da ona nazire yaparmış gibi “o gavat’ı alın” diyen Coş’kulu meslektaşlarından  “vatandaş odaklı hizmet” palavralarıyla yurttaşa eziyet etme pişmanlığından, 24 saat fazla mesaisiz nöbetten çıkıp ayağını uzatıp iki dakika dinlenmeden gene nöbete gönderilme angaryasından, Adaletsiz ek göstergelerden, Görevdeki maaşının yarısına ulaşmayan emekli aylığından, ve daha birçok şeyden kurtulmak için Emniyet-Sen’i kurdu. Siz polisimizin sorunlarını çözüp hayatlarını kolaylaştırmak yerine, o polislerimizi görevden attınız ya, İşte sizin farkınız bu! Kutluyorum…. Devr-i iktidarınızda 25.554 zırhsız, 910 zırhlı araç alındı. 2006’dan sonra MOBESE’ler için 500 milyondan fazla,  hani sayın başbakanınızın övünmek istediği zaman kullandığı eski para ile 500 trilyon,  yani yarım kat-rilyon türk lirası harcandı. Başbakanınızın mal bulmuş Mağribi gibi üzerine atladığı Kabataş iskelesinde yaşandığını iddia ettiğiniz olayda, İstanbul’un Mutlu valisi bile kamera kayıtlarını bulamadı… Ama, Ethem Sarısülük bir polis tarafından vurulurken MOBESE’leriniz  herhalde çevreciliğinden ağaçların tepelerine zoom yaptı. Bu yetmezmiş gibi  “Üç defa sıktım” dediği iddia edilen o katil polisi siz, peruk, gözlük ve takma bıyıkla mahkemeye çıkardınız sonra da Ankara dışına gönderip bir cinayeti telekonferansa bağladınız ya, Ve bir de o davanın yargıcı, savcısı mahkemede uyudu ya, İşte sizin farkınız bu! Kutluyorum….

Sayın Başbakanın destan yazıcıları, ODTÜ’ye 3000 polisle girdi. Hatay’da Abdullah Cömert’i gaz tabancasıyla vurdu. Eskişehir’de üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ı tekme ve sopayla döverek katletti. Hatay’da Ahmet Atakan’ı çatıda avladı…. Mehmet Ayvalıtaş ezildi, polis memuru Mustafa Sarı düşerek şehit oldu … Bütün bunlar olurken Sayın Başbakan dökülen kanlara, verilen canlara değil de  kırılan seramiklere dövündü ya, İşte sizin farkınız bu! Kutluyorum….

Polis, Gezi olaylarında 8.163 kişiyi yaraladı. 4.070 kişiyi gözaltına aldı. Ekmek almaya giderken ensesinden gaz kapsülü ile vurulan 14 yaşındaki Berkin kaç aydır yoğun bakımda, En az 12 kişi gözünü kaybetti. Buna karşılık siz, Orantısız güç kalemi icad ederek o polise ikramiye verdiniz ya, İşte sizin farkınız bu! Kutluyorum…

Bu memlekette şu anda özel güvenlik olarak görev yapanların sayısı 700.000… Yani, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden  büyük…. Özel güvenlik eğitimi alanların sayısı ise 1 milyon…Polisin sendika hakkını tanımıyorsunuz ama, yakında özel güvenliğin hepsine silah kullanma yetkisi de verirsiniz…Kişi başına en çok polis düşen dünyanın ikinci ülkesi Türkiye’de, bir de; Devr-i iktidarınızda kimsenin haberi olmadan ordu ve polisin toplamından daha büyük bir milis kuvveti oluşturuldu ya…  İşte sizin farkınız bu! Kutluyorum…

Şu anda görüştüğümüz Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesi bir önceki yıla oranla % 12 artış getiriyor. Devr-i iktidarınızda Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesi 16 kat arttı. 1 milyardan (1.176) 16 milyara (16.557) geldi. Bu artış halka Biber gazı, hedef gözeterek doğrudan vücuda atış ve kimyasal takviyeli su olarak döndü. Emniyet bütçesini 16 kat, polis şiddetini 1600 kat artırdınız ya…İşte sizin farkınız bu! Kutluyorum…

Başbakanın kahraman polisinin Gezi’de; Gaz fişeğiyle iki metreden kafaya atış, Plastik mermi ile 5 metreden göz çıkarma, Cop ile 10 saniyede kafa dağıtma, 1 metreküplük alana 1000 metreküplük gaz sıkıştırma, Yüz metre engelli vatansever kovalama, Tazyikli suyla vatandaşı en uzağa fırlatma gibi AK OLİMPİK branşlarda icra-yı sanat eylediğini unutup 2020 olimpiyatlarının kaybedilmesinin suçlusunu da Gezi olayları ilan ettiniz ya…İşte sizin farkınız bu! Kutluyorum…

AKP iktidarının 11. yılında büyükşehir belediyesi maskesiyle bu ülkenin coğrafi olarak % 79’unu polis, yüzde 21’ini jandarma bölgesi yaptınız. Başbakan Muğla’ya gidecek, Polis, “eylem yapacak” diye yurttaşları göz altına alıyor,Başbakan Kırklareli’ye, Tekirdağ’a, Edirne’ye gidecek evinizden çıkmayın deniyor, sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor… Ülkenin yüzde seksenini bir olağanüstü hal bölgesi haline çevirdiniz ya, İşte sizin farkınız bu! Kutluyorum….

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri, Bugün, 14 Aralık 2013.Bugün buradan bütün dünyaya ilan ediyorum Kahpe Bizans, Gavur İzmir, Yaralı Eskişehir, Cumhuriyetin başkenti, devrimin kalbi Ankara, Tomalı Hilmi, Kennedy Caddesi, Dikmen, Gazi Mahallesi, Tuzluçayır, Karşıyaka, Göztepe, Gündoğdu, Kadıköy, Yatağan, Kemerköy, Yeniköy işçileri, Muğla  Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa Samsun, Trabzon, Zonguldak, Antalya, Gezi çocukları, Gazi ODTÜ, Her devirde isyankar / yurtsever Mülkiyeliler ve bütün üniversiteliler, Ve her şeye karşı ÇARŞI, Ve adını sayamadığım her bir yer, Toros, Anti-toros ve âsi Fırat, Tütün, pamuk, buğday ovaları, çeltikler, Kavuşmak ilminde olduğumuz bütün fasıllar Kısaca Çapulcular Meşruiyetini yitirmiş bir iktidara karşı halkın direniş hakkını İki yüz elli yıl sonra yeniden dünya tarihine geçirdiniz ya Sizin farkınız da işte bu! Bütün çapulcuları kutluyorum… Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”Dedi.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek