Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 03 Aralık 2013, Salı 10:35 tarihinde eklendi. 850 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’li Dibek: “Çocuğa cinsel saldırı Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir”

CHP’li Dibek: “Çocuğa cinsel saldırı Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) verdiği araştırma önergesinde Türkiye’de çocuğa yapılan cinsel istismarı sordu. 

Dibek, Türkiye’de çocuğa yönelik cinsel istismarın son 5 yılda yüzde 400 oranında arttığını, cinsel saldırı oranını sürekli artması, bunun önüne geçilememesi ve cinsel saldırıya maruz kalan çocukların doğru ve yeterince rehabilite edilememesi, eve dönen çocukların ailesel şiddete uğraması sorunu daha da büyütmekte olduğunu ileri sürdü.

Çocuğa cinsel saldırının Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri haline geldiğini, 2008’den 2013’e kadar olan sürede cinsel saldırı suçlarının yüzde 400 artması sonucu, yaklaşık 660 binden çok çocuk cinsel taciz ve tecavüze maruz kaldığını iddia eden Dibek, önergesinde “ Adalet Bakanlığının verilerine göre, 2008’de 7 bin 500, 2009’da 13 bin 812, 2011’de 18 bin 334, 2012’de 33 bin 992 çocuk cinsel saldırı ve tecavüze uğramıştır. Bu suçların çoğunun mahkemeler yansımadığı düşünüldüğünde Şevkat-Der’in yaptığı araştırmayla ortaya çıkan 660 binden çok vaka durumun ne kadar kötü olduğu gözler önüne sermektedir. İstismar mağduru çocuklar korkudan bir şey söyleyememekte, ortaya çıkan vakalarda ise doğru ve yeterince rehabilite edilememektedir. Çocuklar ailelerinin yanına döndükten sonra ailesel şiddete uğramaktadırlar. Yetiştirme yurtlarında bakılan istismara uğrayan çocukların güvenliği sağlanamamakta, bu nedenle yurda yerleştirilen çocuğu istismar eden kişilerin daha sonra o yurtların bulduğu yerlerde yaşamaya başladıkları uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Ülkemizde pedofililerin bir kontrolü bulunmadığı için çocuklarımızın güvenliği tehlike altındadır. Çocukların hafta sonu yurtlardan izne çıktıklarında da pedofililerin bu çocukları kolayca buldukları ortadadır. İstismara uğrayan çocukların uzman olmayan hekimlerce kontrol edilmeleri de çocukların psikolojilerinde ciddi travmalara neden olmaktadır. Yeterince personelin olmadığını belirten adli tıp kurumu uzmanları, bu nedenle çocukların birden çok kez muayene edilmek zorunda kaldığını ve bu nedenle psikolojilerinin daha da bozulduğunu belirtmektedir.

 

Çocukların cinsel saldırılardan korunması için gerekli önemlerin alınması amacı ile Anayasamızın 98. maddesi, İçtüzüğümüzün 104. ve 105. maddeleri gereğince bir Araştırma Komisyonu kurularak konunun tüm boyutlarıyla araştırılmasını saygılarımızla arz ederiz” ifadelerini yer verdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek