Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 02 Aralık 2013, Pazartesi 09:13 tarihinde eklendi. 1018 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu’ndan MGK sorusu

CHP Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu, yazılı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
Kesimoğlu’ndan MGK sorusu

Kesimoğlu soru önergesinde  25 Ağustos 2004 tarihide alınan MGK Kararlarını sordu.

 

İşte Kesimoğlu’nın soru önergesi; “Taraf gazetesinin geçen Perşembe günkü manşetinde   MGK’nın 25 Ağustos 2004’te aldığı bir kararın belgesi yayınlandı. Belgeye göre hükümet ve asker, MGK toplantısında Gülen cemaatine karşı alınacak önlemler masaya yatırılmış ve bu belge tüm katılımcılar tarafından imzalanmıştır. MGK tavsiye kararını; hükümet kanadından Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile yine dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu imzalamış. Belgede ayrıca dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, kuvvet komutanları Özden Örnek, Aytaç Yalman, İbrahim Fırtına ve Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un da imzaları bulunuyor. 481 Sayılı MGK Kararı olarak kayda geçen kararda, “Bir eylem planı oluşturulmasının” kararlaştırıldığının altı çizilirken resmi kurumların atacağı adımlar da tek tek sıralanıyor. Konunun “Psikolojik harekât boyutuna” dikkat edilmesi gerektiği de vurgulanıyor. Gülen cemaatine karşı uygulanacak tedbirler için ise Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu (BUTKK) koordinesinde, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı görevlendiriliyor. Bu gelişmeler bağlamında, Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medyada “Doğru, Cemaat’i bitirme kararı 2004’te alındı... Ama sonra Emniyet, Cemaat’e bağlandı...” ifadesinde bulunmuştur. Emniyet’i, Cemaat’e bağlama işleminin hukuki dayanağı nedir?, 2004’den itibaren yapılan Emniyet atamalarını kimler yaptı?, Ne istedilerse verdik” derken kastettiğiniz nedir?, Alınan kararlar yok hükmünde olması” ne demektir?, Bu durumda “İmamın Ordusu” diye kitap yazan Ahmet Şık’a çektirdikleriniz nedeniyle özür dilemeyi düşünüyor musunuz?, Bu iddiayı dile getirdi diye zindanda tutulan başta Hanefi Avcı olmak üzere diğer tutsakların derhal serbest bırakmanız gerekmiyor mu?, Madem Cemaat’i bitirmek için alınan MGK kararları uygulanmayacaktı, neden MGK’da öyle bir planın yapılmasına rıza gösterdiniz?, Neden diklenmeden dik durmadınız? Neden “Kusura bakmayın, biz böyle bir planın içinde olmayız” demediniz? Nasıl ikna oldunuz?, Neden imza attınız?, Bu durumda “Cemaat’i bitirme planı” yapanların yargılanıp hapse atılması meselesi ne olacak?” Ertan BAYER  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek