Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 27 Kasım 2013, Çarşamba 09:17 tarihinde eklendi. 924 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dibek’ten Bakan Güler’e fişleme sorusu

CHP Kırklareli Milletvekili Avukat Turgut Dibek, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e yazılı olarak cevaplandırması önerisi ile soru önergesi verdi.
Dibek’ten Bakan Güler’e fişleme sorusu

Dibek’in soru önergesi şöyle; “Milliyet'ten Tolga Şardan’ın haberine göre güvenlik birimleri, Gezi eylemlerine katılan “şüphelilerin” yüzde 78’inin Alevi kökenli olduğunu ifade etmiştir. Gezi Parkı olayları çerçevesinde 5 bin 532 eylem ya da etkinlik gerçekleştirilmiş, eylemlere yaklaşık 3 milyon 600 bin kişi katılırken, 5 bin 513 kişi güvenlik kuvvetlerince gözaltına alınarak soruşturma kapsamına alınmıştır. Olaylarla ilgili adli soruşturmalarda 189 kişi tutuklanmıştır.

 

Buna göre, Emniyet eylemlere katılanların yüzde 78’inin Alevi olduğunu nasıl tespit etmiştir?, Türkiye’de Alevi yurttaşlarımız halen fişlenmekte midir?, Emniyet bu açıklaması ile neden Alevi yurttaşlarımızı hedef haline getirmektedir?, Tutuklanan 189 kişinin Gezi eylemleri dışında başka tutuklanma gerekçeleri var mıdır?” Ertan BAYER  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek