Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 15 Kasım 2013, Cuma 09:22 tarihinde eklendi. 877 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dibek’ten Sayıştay sorusu

CHP Kırklareli Milletvekili Avukat Turgut Dibek, TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile yazılı soru önergesi verdi.
Dibek’ten Sayıştay sorusu

Dibek’in soru önergesi şöyle; “Kamu kurumlarını ve ihaleleri denetlemekle görevli Sayıştay'ın kendi harcamalarının denetlendiği dış denetim raporunda, hizmet alım ihalelerinde gerekli koşulların yerine getirilmediği, bazı ihalelere tek şirketin katıldığı ifade edilmiştir. Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulan rapora göre, Sayıştay’da, bazı ihalelerin sözleşmeleri imzalanırken ihale dokümanında değişiklikler yapılmıştır. Raporda ayrıca bazı ihalelerde birden fazla katılımcının olması gerekirken sadece tek şirketin katıldığı ortaya konmuştur. Sayıştay tarafından yapılan savunmada "2012 yılında yapılan bazı ihalelerde zeyilname düzenlenmesi işlemi mevzuata uygun olmakla birlikte raporda yer alan tavsiyeye uygun olarak bundan sonraki uygulamalarda gerekli özenin gösterileceği" ifade edilmektedir.Buna göre, Devlet kurumlarını denetleyen Sayıştay, kendi yaptığı ihalelerde neden gereken özeni göstermemektedir?, Dış denetçi raporu ayrıntıları neden Plan ve Bütçe Komisyonunda açıklanmamıştır?, Tek şirketin katıldığı ihale sayısı nedir? Bu ihaleler neden iptal edilmemiştir?, İhale sözleşmelerinde değişiklikler neden yapılmıştır? Bu şekilde ihale sonrası dokümanları değiştirilen kaç ihale vardır?, Sayıştay’ın yaptığı usule uygun olmayan ihale sayısı nedir? Bu konuda kimler sorumludur ve bu sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?, Yapılan usulsüzlükler ile Sayıştay ne kadar zarara uğratılmıştır ?”  Ertan BAYER  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek